Συμβουλές για να βελτιώσετε τη σχέση με το παιδί σας

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Συμβουλές για να βελτιώσετε τη σχέση με το παιδί σας

Όπως όλες οι σχέσεις έτσι κι αυτή γονέα και παιδιού χρειάζεται προσπάθεια για να είναι γερή και υγιής. Μην υποτιμάτε τα παιδιά σας. Συνήθως είναι αυστηρά και δίκαια και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε σωστά για να χτίσετε μία σχέση με γερά θεμέλια που θα κρατήσει στο χρόνο. Συνεχίστε την ανάγνωση και δείτε μερικά απλά πράγματα μπορούν να θεμελιώσουν τη σχέση σας με τα παιδιά σας.

Πείτε του «σ αγαπώ». Μπορεί η αγάπη να είναι δεδομένη, όμως και μόνο στο άκουσμα της λέξης το παιδί νιώθει ασφάλεια, πράγμα που δυναμώνει το χαρακτήρα του και την αυτοπεποίθησή του.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Βρείτε μία λέξη-κωδικό για το παιδί σας που θα είναι το μυστικό σας. Πρόκειται για μία λέξη που μπορεί να λειτουργήσει ως ένα τρυφερό παιχνίδι αλλά και να βγάλει ανώδυνα το παιδί σας από μία δύσκολη κατάσταση χωρίς να νιώσει αμήχανο.

Βρείτε και διατηρήστε ένα τελετουργικό πριν πάτε για ύπνο. Μοιραστείτε μαζί του λίγη ώρα. Είναι ένας ωραίος τρόπος να τελειώνει ή μέρα και των δύο. Ακόμα κι αν τα παιδί μεγαλώσει αυτό το τελετουργικό θα σας φέρνει κοντά.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Μην αφήνετε ποτέ μια διαφωνία άλυτη. Πάντα να λύνετε τα προβλήματα που προκύπτουν. Είναι λάθος να μη δίνετε βάση στους τσακωμούς με το παιδί σας.

Παίξτε μαζί με τα παιδιά σας. Την ώρα του παιχνιδιού θα απελευθερωθείτε και οι δύο και είναι φυσικό επόμενο να έρθετε πιο κοντά.

Τρώτε όλοι μαζί. Παλιά συνταγή αλλά πάντα επίκαιρη. Τα παιδιά που τρώνε μαζί με τους γονείς τους κυρίως στην παιδική ηλικία αναπτύσσουν δυνατούς δεσμούς, αφού η ώρα του φαγητού στο τραπέζι μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για συζήτηση.

Τέλος μπορείτε να καθιερώσετε μία μέρα για να κάνετε τη δική σας βόλτα. Μία αποκλειστική έξοδος με το παιδί σας, που με τα χρόνια θα γίνει συνήθεια θα σας βοηθήσει να έρχεστε κοντά ακόμα κι όταν το παιδί σας μεγαλώνει και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την καθημερινή επαφή σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

Don't Miss