Όσο διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματά μας τόσο περισσότερα προβλήματα θα έχουμε

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Όσο διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματά μας τόσο περισσότερα προβλήματα θα έχουμε

Όταν ένα έντομο που φοβόμαστε κολλάει στο χέρι μας, μας καταβάλει πανικός. Κουνάμε το χέρι μας με όλη μας τη δύναμη για να το αποφύγουμε, αλλά αυτές οι κινήσεις μπορεί να το κάνουν να κολλήσει περισσότερο αντί να φύγει.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Όσο και αν σας φανεί περίεργο, το παραπάνω μοτίβο επαναλαμβάνεται και στη ζωή. Μερικές φορές στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από το πρόβλημα, μπλεκόμαστε στα δίχτυα που φτιάχνουμε γύρω μας. Δημιουργούμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, δυσκολίες και ψυχολογικούς δεσμούς που μας κρατάνε παγιδευμένους σε μια κατάσταση που μας βλάπτει ή μας προκαλεί δυσφορία.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Αν όμως μάθουμε να αποδεχόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα, θα μειώσουμε και την ένταση και θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα πιο εύκολα. Με απλά λόγια αν σταματήσουμε να τροφοδοτούμε το φόβο με φόβο, την ανησυχία με ανησυχία και τη θλίψη με τη θλίψη, αυτά τα αρνητικά συναισθήματα θα εξαφανιστούν πιο γρήγορα.

Εν κατακλείδι εάν υιοθετήσουμε μια ριζοσπαστική άποψη διαχωρίζοντας τον εαυτό μας από τη νοοτροπία που δημιουργήσε το πρόβλημα, έχουμε ανακαλύψει το μυστικό για να λύνουμε εύκολα όλα όσα μας απασχλούν. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

Don't Miss