WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ταξιδιωτικές συμβουλές για ένα υγιές και χαρούμενο καλοκαίρι


23 Μαΐου 2021

Ταξιδιωτικές συμβουλές για ένα υγιές και χαρούμενο καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μετά από τόσους μήνες στο σπίτι, πολλοί θέλουν να φύγουν. Ευτυχώς, πολλές χώρες ανοίγουν τα κλειστά σύνορα και προετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους τουρίστες. Φυσικά σαν την Ελλάδα δεν θα βρείτε πουθενά.

Και ενώ μπορεί οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές να μην είναι τόσο ξέγνοιαστες όσο συνήθως, ωστόσο οι παρακάτω συμβουλές θα σας χαρίσουν ένα απολαυστικό και υγιές καλοκαίρι.

Εάν πάρετε αεροπλάνο εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης της πτήσης σας.

Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, η αναβάθμιση σε πρώτη θέση θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερη έκθεση σε άλλους. Εάν όμως δεν μπορείτε να κλείστε πρώτη θέση, τότε ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

Φορέστε μια ή δύο μάσκες και να τις αλλάζετε κάθε ώρα.

Κρατήστε τον αεραγωγό ανοιχτό για να βοηθήσει στην κυκλοφορία του αέρα.

Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών

Ακόμα και μετά την πτήση σας να έχετε το απολυμαντικό χεριών μαζί σας, γιατί η μεταφορά με λεωφορείο, το άγγιγμα του κουμπιού του ανελκυστήρα στο ξενοδοχείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο έκθεσης

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο

Τα γεμάτα λεωφορεία και τρένα αφήνουν λίγο χώρο για φυσική απόσταση. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν κάποιο άγχος μετά από ένα χρόνο περιορισμένης επαφής με άλλους.

Εάν μπορείτε τότε σκεφτείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Εάν χρησιμοποιείτε τη δημόσια συγκοινωνία, ελέγξτε τις τοπικές οδηγίες εκ των προτέρων για να δείτε πώς κάθε υπηρεσία διασφαλίζει τη φυσική απόσταση.

Αποφύγετε τα πλήθη όταν μπορείτε

Η διατήρηση της φυσικής απόστασης είναι το κλειδί για την προστασία τόσο του εαυτού σας όσο και των άλλων. Το 50% των πιθανών ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι κανόνες φυσικής απόστασης είναι σημαντικοί. Οι εξωτερικές εκδρομές ενέχουν επίσης μικρότερο κίνδυνο, οπότε σκεφτείτε να κάνετε εκδρομές σε μέρη όπως παραλίες και εθνικά πάρκα.

Σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για πολλούς και οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να είναι η ευκαιρία σας να χαλαρώσετε. Σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε από τις διακοπές σας. Ξεκούραση και χαλάρωση; Ή να διασκεδάσετε; Μόλις έχετε μια ιδέα για το τι χρειάζεστε, μπορείτε να προγραμματίσετε τις δραστηριότητες που σας ταιριάζουν με βάση τις απαιτούμενες προφυλάξεις.

Μην βάζετε τον εαυτό σας υπό οικονομική πίεση

Οι απολύσεις και οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας καθ 'όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους άσκησαν πρόσθετη οικονομική πίεση σε πολλούς. Όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές, μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα, ενώ άλλοι δεν μπορούν να ξοδέψουν τίποτα.

Εάν όμως οι μεγάλες δαπάνες σας προκαλέσουν πρόσθετο άγχος, σκεφτείτε πιο φιλικούς προς τον προϋπολογισμό σας τρόπους για να αξιοποιήσετε το φετινό καλοκαίρι.

Τα οδικά ταξίδια, οι εξόρμησες τα σαββατοκύριακα και οι προορισμοί κοντά στο σπίτι σας μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το κόστος.

Βρείτε τη μάσκα που σας ταιριάζει

Θα πρέπει να πάρετε μαζί σας πολλές μάσκες προσώπου για να διατηρήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους ασφαλείς. Εάν όμως δυσκολεύεστε να φοράτε μάσκα για παρατεταμένες περιόδους, σκεφτείτε να βρείτε μια με πιο άνετη εφαρμογή.

Εάν μια μάσκα με ύφασμα σας καταπιέζει ή σας είναι βαριά, σκεφτείτε μία με λεπτότερο, ελαφρύτερο κάλυμμα μίας χρήσης. Μια άλλη επιλογή για εκείνους που είναι ευαίσθητοι στο ύφασμα είναι μια πλαστική ασπίδα προσώπου , η οποία δεν έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο καθόλου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το CDC δεν συνιστά ασπίδες προσώπου. Ωστόσο, μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για ορισμένα άτομα, όπως εκείνα με αυξημένες ευαισθησίες λόγω αυτισμού ή άλλων δυσκολιών.

Όποιο είδος μάσκας και αν επιλέξετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τη φορέσετε αρκετές ώρες πριν ταξιδέψετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε τη μάσκα και να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να την ανεχτείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ακόμα κι αν έχετε εμβολιαστεί, η χρήση μάσκα βοηθά τους άλλους να είναι ασφαλείς και να αισθάνονται ασφαλείς. Εάν απαλλάσσεστε από τη χρήση μάσκας προσώπου, βεβαιωθείτε ότι έχετε ιατρική γνωμάτευση.

Εάν σκοπεύετε να φύγετε αυτό το καλοκαίρι, το να κάνετε λίγη επιπλέον προετοιμασία και προγραμματισμό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για ένα υγιές και ευτυχισμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.