WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό πίσω από τις μακροχρόνιες σχέσεις κρύβεται σε αυτό το απλό επικοινωνιακό trick


Εύα Κονδύλη

27 Ιουλίου 2021

Το μυστικό πίσω από τις μακροχρόνιες σχέσεις κρύβεται σε αυτό το απλό επικοινωνιακό trick
Τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν τις σχέσεις τους να διαρκέσουν μια ζωή θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις «προσφορές για επικοινωνία», σύμφωνα με τον John Gottmann, Ph.D. και την Julie Gottman, Ph.D., ιδρυτές του Ινστιτούτου Gottman.

Η αλήθεια είναι πως όλοι θέλουμε να μάθουμε το μυστικό της επιτυχία των μακροχρόνιων σχέσεων.

Στη σημερινή κοινωνία, με τον ανεπτυγμένο κόσμο της τεχνολογίας και των social media, για μερικούς ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα η επικοινωνία να «χάνεται» και η σχέση να οδηγείται στην αποτυχία.

Τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν τις σχέσεις τους να διαρκέσουν μια ζωή θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην επικοινωνία, σύμφωνα με τον John Gottmann, Ph.D. και την Julie Gottman, Ph.D., ιδρυτές του Ινστιτούτου Gottman.

Μια προσπάθεια για βαθύτερη σύνδεση είναι όταν ο σύντροφός σας λέει ή κάνει κάτι, αλλά δεν θέτει μια άμεση ερώτηση, όπως για παράδειγμα, εάν κάνει μια παρατήρηση σχετικά με τον καιρό.

jenny.gr

Μπορεί να φαίνεται ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν χρειάζονται απάντηση, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα! Πώς απαντάς, λοιπόν, σε μια τέτοια προσπάθεια επικοινωνίας;

Σε κάθε περίπτωση σαν αυτή, έχετε την ευκαιρία είτε να δείξετε ενδιαφέρον, είτε αδιαφορία και η πρώτη επιλογή είναι η καλύτερη επιλογή για τη σχέση σας.

Οι επιστήμονες μελέτησαν νεόνυμφους σε εργαστήριο για 24 ώρες και διαπίστωσαν ότι ζευγάρια που απάντησαν στις προσπάθειες του άλλου για επικοινωνία για τουλάχιστον το 85% του χρόνου, είχαν πιο επιτυχημένες σχέσεις έξι χρόνια αργότερα. 

jenny.gr

Τα λιγότερο επιτυχημένα ζευγάρια απάντησαν μόνο στην προσπάθεια του συντρόφου τους για το 33% του χρόνου. 

Μια απάντηση ή η αναγνώριση της προσπάθειας του συντρόφου σας είναι ένας καλός τρόπος για να αισθάνονται ότι αναγνωρίζονται και ότι «ακούγονται». 

Στην αντίθετη πλευρά, ένα «χάσμα» δημιουργείται όταν επιλέγετε να αγνοήσετε τον σύντροφό σας και να μην αναγνωρίσετε την προσπάθειά του. Αυτό είναι αναπόφευκτο μερικές φορές σε όλες τις σχέσεις, αλλά για μια σχέση με διάρκεια προσπαθήστε να στραφείτε προς την προσφορά σύνδεσης, όσο περισσότερο μπορείτε!

Δείτε ακόμη: "Το Άγγιγμα": Το project που αποτυπώνει την αρχή κάθε σχέσης

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.