WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το απόλυτο τεστ τοξικής συμπεριφοράς: Αν δεν βγεις τοξικός εδώ, δεν είσαι πουθενά


JTeam

27 Μαΐου 2022

Το απόλυτο τεστ τοξικής συμπεριφοράς: Αν δεν βγεις τοξικός εδώ, δεν είσαι πουθενά
Unsplash
Μήπως ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θες να συναντήσεις ποτέ στη ζωή σου;

Οι τοξικοί άνθρωποι βρίσκονται παντού γύρω μας. Φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς. Όλοι κάποια στιγμή τη ζωή μας έχουμε συναντήσει έναν τοξικό άνθρωπο κι έχουμε νιώσει την αρνητική του ενέργεια.

Σε γενικές γραμμές, τα τοξικά άτομα τείνουν να υποβαθμίζουν τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας. Βάζουν συχνά τους κοντινούς τους να διορθώνουν τα δικά τους προβλήματα. Ωστόσο, εκείνα δεν επιλύονται ποτέ πραγματικά γιατί μόλις ξεπεράσουν μια δύσκολη κατάσταση, ακολουθεί σύντομα μια άλλη. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι η συνεχής συμπάθεια και η υποστήριξή για να δημιουργούν το ένα δράμα μετά το άλλο.

Μπορούν να σου χαλάσουν εύκολα τη διάθεση, μπορούν να σε ρίξουν ψυχολογικά ή ακόμη και να σε κάνουν να πιστέψεις πως αυτά που ζεις κι εσύ έχουν την ίδια απαισιόδοξη μορφή όπως τα πράγματα που φαίνονται από τη δική τους οπτική γωνία. Η κούραση, η κατατονικότητα και η εξάντληση ενώ βρίσκεσαι μαζί τους είναι ένα βασικό αίσθημα.

Η επιστήμη ορίζει πως υπάρχουν τουλάχιστον 10 τύποι τοξικών ανθρώπων που είναι πιο συνηθισμένοι και που αν λείψουν από δίπλα σου, οι μέρες σου θα γίνουν πιο φωτεινές. Ο κουτσομπόλης, ο κυκλοθυμικός, το θύμα, ο εγωκεντρικός, ο ζηλιάρης, ο χειριστικός, ο υπερβολικά αρνητικός, ο διεστραμμένος, ο επικριτικός και ο αλαζόνας.

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι προς αποφυγή αν δεν θες να γίνεις κι εσύ ένας από αυτούς. Ή μήπως έχεις γίνει και δεν το ξέρεις; Για να μάθεις όλη την αλήθεια γύρω από την ενδεχόμενη τοξικότητά σου, δεν έχεις παρά να απαντήσεις με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις αυτού του τεστ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.