14 πράγματα που μάθαμε από τις μαμάδες μας

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

14 πράγματα που μάθαμε από τις μαμάδες μας

Γλυκές, υπερπροστατευτικές, μοντέρνες, χαλαρές, τρυφερές απαιτητικές, σήμερα γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου. Οι μαμάδες είναι γεμάτες με απέραντη, ανιδιοτελή και μεγαλόψυχη αγάπη και στοργή. Είναι εκείνες που μας φέρνουν στη ζωή, μας μεγαλώνουν, μας φροντίζουν, είναι εκεί πριν από όλα και όλους. Ενδιαφέρονται για το αν είμαστε καλά, αν έχουμε φάει, αν είμαστε ευτυχισμένοι. Είναι δίπλα μας την πρώτη μέρα που πάμε σχολείο, όταν μας πληγώνει ο πρώτος μας έρωτας, μέχρι και όταν γινόμαστε και εμείς οι ίδιοι γονείς, είναι πάντα εκεί περήφανες και έτοιμες να μας απλώσουν το χέρι, να μας χαρίσουν το πιο πλατύ χαμόγελο, να μας πουν την πιο γλυκιά κουβέντα. Γιατί απλά είναι μαμάδες. Μας φέρνουν στη ζωή, μας μεγαλώνουν, μας φροντίζουν, είναι πάντα εκεί πριν απ΄όλα και όλους. Ανησυχούν, φωνάζουν, συμβουλεύουν, τιμωρούν, παρηγορούν, καμαρώνουν, αγωνιούν. Είναι μαμάδες.

Πόσα πράγματα μας έμαθαν οι μαμάδες μας; Πόσο διαφορετικοί άνθρωποι θα ήμασταν χωρίς εκείνες; Ας δούμε μερικά από όλα όσα μας δίδαξαν και μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους.  

 1. Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ό,τι και αν μας συμβεί, όποια δυσκολία και αν αντιμετωπίσουμε, έχουμε τη δύναμη να σηκωθούμε και πάλι. Γιατί από μικροί ακούγαμε τη μαμά μας να μας λέει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.
 2. Να χαιρόμαστε τις διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα και να καλλιεργούμε σχέσεις υγιείς όπου ο ένας στηρίζει τον άλλον.  
 3. Να μην κυνηγάμε το χειροκρότημα αλλά τη δική μας ικανοποίηση από το γεγονός.
 4. Να είμαστε προνοητικοί. Να έχουμε πάντα μαζί μας λίγα τσιρότα, χαρτομάντιλα και λίγα χρήματα ξεχασμένα στο πορτοφόλι για περίπτωση ανάγκης.
 5. Να μην φορτώνουμε τον εαυτό μας με ενοχές και να τον δεχόμαστε όπως είναι. Κανείς δεν είναι τέλειος.
 6. Να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Εκείνη μας έμαθε τι σημαίνει οργάνωση και στρατηγικό πλάνο.
 7. Πως η γλώσσα δεν έχει κόκκαλα, μα τσακίζει κόκκαλα. Μας έμαθε το διάλογο και το πώς να έχουμε επιχειρήματα. Ήταν πάντα εκείνη που επεδίωκε κουβέντες και συζητήσεις, μερικές φορές κουραστικές αναλύσεις, μα έτσι μάθαμε να κάνουμε διάλογο.
 8. Πως ήρεμος τρόπος είναι το κλειδί. Με τις υστερίες και τις φωνές δεν πετυχαίνεις τίποτα. Οι μύγες έρχονται με το μέλι, όχι με το ξύδι.
 9. Να βοηθάμε όποιον μας χρειάζεται. Εκείνη μας δίδαξε την αγάπη και ότι πρέπει να βοηθάμε όποιον μπορούμε. Να δίνουμε επειδή θέλουμε και όχι επειδή είναι υποχρέωσή μας.
 10. Να προσέχουμε τη διατροφή μας και να μην τρώμε junk food.
 11. Να κάνουμε ταξίδια με την πρώτη ευκαιρία. Να μην έχουμε παρωπίδες και να πάμε να γνωρίσουμε τον κόσμο, να δούμε τη διαφορετικότητα και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα. 
 12. Να κάνουμε πολλά πράγματα μέσα σε μια μέρα αλλά αν δεν τα καταφέρουμε...δεν πειράζει.
 13. Να ενθουσιαζόμαστε με τη ζωή, να λυνόμαστε στα γέλια μες το δρόμο χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να μη φοβόμαστε μήπως γελοιοποιηθούμε.
 14. Να μη θεοποιούμε κανέναν και ακόμα λιγότερο εμάς. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss