5 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε ένα ντροπαλό άτομο

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

5 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε ένα ντροπαλό άτομο

Πολλοί άνθρωποι όταν βρίσκονται με αγνώστους κοκκινίζουν και θέλουν να εξαφανιστούν. Με απλά λόγια ντρέπονται. Επίσης, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Indiana University πάνω από το 40% του γενικού πληθυσμού ντρέπεται όταν μιλάει με ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Αν λοιπόν βρεθείτε με ένα ντροπαλό άτομο καλό είναι να είστε προσεκτικοί με όσα θα του πείτε, ώστε να μην το φέρεται σε δύσκολη θέση. Δείτε ποιες φράσεις είναι καλό να αποφεύγετε.

«Είσαι πολύ ήσυχος». Οι ντροπαλοί άνθρωποι έχουν πολλά να πουν, αλλά θα σας τα αποκαλύψουν εάν τους γνωρίσετε καλύτερα. Γι αυτό δεν υπάρχει λόγος να τους υπενθυμίζετε συνέχεια ότι δεν είναι κοινωνικοί, γιατί το γνωρίζουν ήδη. Ένα ντροπαλό άτομο είναι σαν ένα βιβλίο, που πρέπει να διαβάσεις μερικές σελίδες για να καταλάβεις την αξία του.

«Δεν είσαι πολύ φιλικός». Ο ντροπαλός άνθρωπος θέλει να είναι κοινωνικός και να σας μιλήσει, αλλά δεν ξέρει πώς. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος συστολής. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα  βρεθείτε με ένα ντροπαλό άτομο μην το πιέσετε να σας μιλήσει, αντ αυτού μπορείτε να του δείξετε τον τρόπο.     

«Καταλαβαίνεις τι λέω;» Οι ντροπαλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα κατανόησης, είναι το ίδιο έξυπνοι με εσάς. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι ενώ θέλουν να πουν πολλά, διαλέγουν να είναι λιγομίλητοι.

«Γιατί δεν με κοιτάς στα μάτια;». Αν γνωρίζετε ότι ο συνομιλητής σας είναι ντροπαλός, δεν υπάρχει λόγος να του ζητήσετε να έχει οπτική επαφή μαζί σας.  Και αυτό γιατί όσοι ντρέπονται έχουν μια συστολή και δεν τους είναι πολύ εύκολο να σας κοιτάξουν στα μάτια.

«Γιατί δεν μιλάς πιο δυνατά;». Η συγκεκριμένη ερώτηση κάνει ένα ντροπαλό άτομο να νιώθει αμηχανία. Και αυτό γιατί ενώ σας μιλάει σιγά, νομίζει ότι η φωνή του ακούγεται φυσιολογικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss