Μήπως τελικά δεν πρέπει να έχουμε κίνητρα;

Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017

Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017

Μήπως τελικά δεν πρέπει να έχουμε κίνητρα;

Συνήθως για να κάνουμε κάτι πρέπει να έχουμε κάποιο κίνητρο. Όμως αυτό δεν είναι πάντα καλό γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πέσετε στην παγίδα των κινήτρων. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι περιμένουμε να μας έρθει το κίνητρο και μετά να λάβουμε δράση. Τώρα ίσως αναρωτηθείτε ποιο είναι το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι αν πάντα περιμένετε το κίνητρο για να πραγματοποιήσετε κάτι στη ζωή σας, ίσως περιμένετε για πάντα. Γιατί πολλές φορές έρχεται πρώτα η δράση και μετά το κίνητρο. Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα.  Ας υποθέσουμε ότι δεν πάτε γυμναστήριο, αλλά κάθεστε απλά στο σπίτι και βλέπετε τηλεόραση περιμένοντας να έρθει το κίνητρο για να ασκηθείτε. Τότε το πιο πιθανό είναι να μην επισκεφτείτε ποτέ το γυμναστήριο. Όταν όμως αρχίζετε τη γυμναστική, διαπιστώνετε ότι νιώθετε πολύ καλύτερα και ότι βρίσκετε το κίνητρο αφού έχετε επιστρέψει στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές τα κίνητρα προηγούνται της δράσης.

Διαβάστε επίσης: Αυτό-υπονόμευση: Η ψυχολόγος μας εξηγεί τι μας συμβαίνει

Το μυαλό σας μπορεί να προσπαθεί να σας οδηγήσει μακριά από αυτό που θέλετε να κάνετε, λέγοντας πράγματα όπως «Θα το κάνω αργότερα», «Αύριο θα έχω περισσότερο χρόνο».  Ωστόσο όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού σας, γιατί η πραγματοποίηση των στόχων σας μπορεί να φαίνεται αδύνατη, μέχρι τους εκπληρώσετε. Τι πρέπει να κάνετε; Αν επικεντρωθείτε στη δράση και όχι στα κίνητρα ίσως παρατηρήσετε ότι η ιδέα της κινητοποίησης ήταν μύθος. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss