4 πράγματα που κάνουν οι ψυχολόγοι κάθε μέρα για να είναι ευτυχισμένοι

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

4 πράγματα που κάνουν οι ψυχολόγοι κάθε μέρα για να είναι ευτυχισμένοι

«Η ευτυχία είναι για τους ανθρώπους θείο πράγμα και κάτι περισσότερο από θείο» Αισχύλος. Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει την ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους, εάν όμως ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους πρέπει να το κρατήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε.

Παρακάτω θα δούμε τι κάνουν οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας για να νιώσουν ευτυχισμένοι.

1. Φροντίζουν το μυαλό τους. Η φράση αυτή πιθανότατα σας φέρνει εικόνες με ανθρώπους που διαλογίζονται και κάνουν γιόγκα, όμως πολλοί σύμβουλοι ψυχικής υγείας απλά φροντίζουν το πνεύμα τους με διάφορες ασκήσεις, όπως ανάγνωση βιβλίων, επίλυση σταυρολέξων. Η άσκηση του μυαλού και του σώματος μπορεί να μας φέρει ψυχική ηρεμία και με τη σειρά της να φέρει την ευτυχία.

2. Λένε κάθε μέρα στον εαυτό τους πόσο ευγνώμων είναι. Μελέτες δείχνουν ότι η έκφραση της ευγνωμοσύνης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως καλύτερο ύπνο και χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης. Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε όλα όσα θα πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη.

Διαβάστε εδώ: Η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο δείχνει το χαρακτήρα σας

3. Γυμνάζονται. Η άσκηση προκαλεί μια αύξηση της αδρεναλίνης, η οποία ακολουθείται από την απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμόνες που ενισχύουν την καλή διάθεση. Ακόμα μια ελαφριά σωματική δραστηριότητα συνδέεται με μεγαλύτερο συναισθηματικό όφελος και με την απομάκρυνση του άγχους.

4. Επικοινωνούν με το σύντροφό τους. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να μια ευτυχισμένη σχέση. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που επικοινωνούν είναι πιο ευτυχισμένα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

More for you

 
 

Don't Miss