Ο life coach μας μαθαίνει τον τρόπο για να έχουμε υγεία και καλή φυσική κατάσταση

Δημήτρης ΤσέλιοςΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο life coach μας μαθαίνει τον τρόπο για να έχουμε υγεία και καλή φυσική κατάσταση

Η υγεία και η καλή φυσική μας κατάσταση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ισορροπίας στη ζωή μας. Αναγνωρισμένοι διατροφολόγοι διατυπώνουν ότι: «είμαστε ό,τι τρώμε». Ένας διακεκριμένος επιστήμονας, ο Dr. Rob Parker ανέπτυξε μία θεωρία που λέει ότι: για κάθε 1 χρόνο που είχαμε μία κακή συνήθεια, χρειάζεται 1 μήνας διαφορετικής συμπεριφοράς για να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα. Πχ αν πίνατε καφέ για 20 χρόνια και αυτό είχε αρνητική επίπτωση στο έντερό σας, θα χρειαστείτε 20 μήνες χωρίς καφέ για να αρχίσει να αποκαθίσταται η υγεία σας. Δεν είναι ακριβώς μία επιστημονική θεωρία, έχει απλά σχεδιαστεί για να μας κάνει να κατανοήσουμε την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε ώστε να δούμε τα αποτελέσματα της νέας μας καλής διατροφικής συνήθειας. Με την άσκηση παράγονται ενδορφίνες, οι ορμόνες της χαράς, νιώθουμε ευεξία, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μας. Η άγνοια δεν δικαιολογείται στις μέρες μας. Όλα τα λεφτά του κόσμου μας είναι άχρηστα χωρίς την υγεία μας.

Το σώμα μας είναι μία άρτια καλοδουλεμένη μηχανή που μας υπηρετεί για όλη μας τη ζωή, δίχως ουσιαστικά να ζητάει κανένα αντάλλαγμα. Η καρδιά μας, το συκώτι, η αναπνοή μας, τα αιμοσφαίρια και τόσα άλλα όργανα δουλεύουν σε απόλυτη αρμονία 24 ώρες το 24ωρο, μέσα από μία πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Ο Ζαρατούστρας ανέφερε το σώμα ως το «ναό της ψυχής». Αυτός ο μεγάλος πνευματικός Δάσκαλος υποστήριζε ότι αν ο άνθρωπος δεν αγαπήσει και δεν κατανοήσει το σώμα του, δεν μπορεί να ωριμάσει πνευματικά. Επίσης δεν διαχώριζε το σώμα ως ύλη και την ψυχή ως πνεύμα, παρά έλεγε ότι κάθε οντότητα είναι ενιαία και αδιαχώριστη. Και πραγματικά οι περισσότεροι ξεχνούμε ότι το σώμα μας είναι το μέσο που μας επιτρέπει να ζούμε.

Διαβάστε εδώ: Ο life coach μας μαθαίνει να ξεπερνάμε τους φόβους μας

Κυνήγησε λοιπόν τη γνώση για την υγεία σου όπως θα κυνηγούσες τη γνώση για να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου. Αν δεν σέβεσαι το σώμα σου, δεν πρόκειται να σε σεβαστεί ούτε αυτό. Αν το εγκαταλείψεις, αργά ή γρήγορα θα σε εγκαταλείψει και αυτό!!

Η άγνοια δεν δικαιολογείται στις μέρες μας. Όλα τα λεφτά του κόσμου μας είναι άχρηστα χωρίς την υγεία μας. Κυνήγησε λοιπόν τη γνώση για την υγεία σου όπως θα κυνηγούσες τη γνώση για να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου.

Μπορείς να ξεκινήσεις άσκηση έστω 2-3 φορές τη βδομάδα ακόμα και αν είναι για 20-30 λεπτά. Ξεκίνησε με έναν απλό περίπατο και στην πορεία αναβάθμισε το σε γρήγορο περπάτημα, σε συνδυασμό με τρέξιμο ή ξεκίνησε σε κάποιο γυμναστήριο, ακολουθώντας τις συμβουλές του εξειδικευμένου προσωπικού.

Καλό είναι να τρώς ένα πολύ καλό θρεπτικό πρωινό και στην πορεία της ημέρας προσπάθησε να τρώς κάθε 3,5 ώρες. Όλα είναι θέμα οργάνωσης. Έτσι είναι και αυτό.   

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss