5 τρόποι που τα μικρά αδέλφια επηρεάζουν την υγεία μας

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

5 τρόποι που τα μικρά αδέλφια επηρεάζουν την υγεία μας

Τα μικρότερα αδέλφια σίγουρα δεν κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και δεν είναι λίγες οι φορές που σκεφτόμαστε ότι χωρίς αυτά, όλα θα ήταν ρόδινα. Με την άφιξή τους έρχονται και πολλές ευθύνες, η ζωή μας αλλάζει δραματικά και, συνήθως, όταν είμαστε παιδιά δεν τα συμπαθούμε και πολύ.

Παρόλα αυτά, η ύπαρξή τους δεν αφορά μόνο την παρουσία τους στο σπίτι. Ο τρόπος που μπορούν να επηρεάσουν τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική μας υγεία, είναι πολύ μεγάλος.

1. Μας βοηθούν με το αίσθημα της εμπάθειας

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε συλλογικά από τα Πανεπιστήμια του Τορόντο, του Κάλγκαρι και του Τελ Αβίβ αποκάλυψε μία σύνδεση μεταξύ της αδελφικής δυναμικής και της ανάπτυξης εμπάθειας, που παλιότερα αγνοούσαμε. Χωρίς εκείνα, οι σχέσεις με τους γύρω μας θα ήταν τελείως διαφορετικές.

2.  Μας κάνουν χαρούμενους στη μετέπειτα ζωή μας

Μία σταθερή αδελφική σχέση μπορεί να θέσει τα θεμέλια για εξίσου υγιείς σχέσεις με τους συνανθρώπους μας. Μία έρευνα του Purdue University στην Indiana κατέληξε στο ότι καθώς ενηλικιωνόμαστε, παράγοντες όπως η διάθεση, η υγεία, το στρες, η κατάθλιψη και η μοναχικότητα, συχνά σχετίζονται με τα συναισθήματά μας για τα αδέλφια μας.

3.  Χάρη σε αυτά γινόμαστε πιο αποφασιστικοί

Μπορεί να είναι παλιό κλισέ ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια είναι πιο υπεύθυνα, αλλά υπάρχει κάποια αλήθεια σε όλο αυτό. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι, συνήθως πιο επιτυχημένα στον επαγγελματικό τομέα, κερδίζουν περισσότερα χρήματα και δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις αξίες της οικογένειας.

4. Μας μαθαίνουν να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας

Το να περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που μας αγαπούν είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά όσο περισσότεροι άνθρωποι μας νοιάζονται, τόσο πιθανότερο είναι να ενδιαφερθούμε οι ίδιοι για εμάς – και ποιος ενδιαφέρεται περισσότερο για εμάς, από τα μικρά μα αδέλφια που μας ξέρουν μια ζωή;

5. Μπορούν να μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε fitness στόχους

Οι φίλοι και η οικογένεια είναι εκείνοι που μας επηρεάζουν περισσότερο σε θέματα υγείας και γυμναστικής. Έτσι, εάν αποκτήσουμε υγιεινές συνήθειες μαζί με τα αδέλφια μας, οι πιθανότητες να τις διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυξάνονται δραματικά.

Τελικά, όσο δύσκολο κι αν μας είναι να το παραδεχτούμε, τα μικρά μας αδέλφια είναι πολύ χρήσιμα και -για το δικό μας καλό- θα πρέπει να τα εκτιμούμε περισσότερο!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

More for you

 
 

Don't Miss