6 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον με κατάθλιψη

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

6 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον με κατάθλιψη

Όταν ένα αγαπημένο μας πρόσωπο νιώθει θλίψη είναι λογικό να προσπαθούμε να το κάνουμε να αισθανθεί καλύτερα και να χαμογελάσει πάλι. Όμως πάνω στην προσπάθεια να βοηθήσουμε μπορεί να πούμε κάποια πράγματα που θα αποφέρουν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η σιωπή στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να είναι πιο βοηθητική. Αν λοιπόν θέλετε να συμπαρασταθείτε σε κάποιον που νιώθει ήπια κατάθλιψη τότε καλύτερα να αποφύγετε τις εξής φράσεις.

«Ξέρω πως νιώθεις». Αν δεν έχετε βιώσει την ίδια κατάσταση τότε δεν γνωρίζετε πώς νιώθει, απλά φαντάζεστε.

«Να είσαι αισιόδοξος, όλα θα γίνουν». Αν ήταν αισιόδοξος δεν θα μελαγχολούσε τώρα. Ναι, θέλετε να του πείτε ότι η ζωή είναι ωραία και το πιο ωραίο είναι να παλεύεις γι΄αυτήν. Αλλά δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Πρώτα, θα πρέπει να βρει την χαμένη αυτοπεποίθησή του.

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που δεν πετυχαίνει ένας γάμος

«Χαμογέλα και λίγο». Κι όμως όταν όλα γύρω σου γκρεμίζονται είναι πολύ δύσκολο να χαμογελάσεις. Μπορεί να το λέτε εσείς που είστε εκτός και βλέπετε τα πράγματα με λογική, όμως δεν μπορείτε να έχετε την ίδια κρίση με εκείνον που βιώνει δύσκολες καταστάσεις.

«Είναι όλα στο μυαλό σου». Η αλήθεια είναι πως το μυαλό πολλές φορές παίζει παιχνίδια και πως όλα είναι θέμα οπτικής. Αν τα βλέπουμε όλα γύρω μας μαύρα και μίζερα, αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Ωστόσο, δεν βοηθά να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

«Υπάρχουν άλλοι που είναι χειρότερα». Δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία σύγκρισης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss