Πώς θα διώξετε τη μονοτονία από τη ζωή σας

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πώς θα διώξετε τη μονοτονία από τη ζωή σας

Πολλές φορές εξαιτίας της καθημερινής τριβής, της συνήθειας και της ρουτίνας οι ζωές μας αποκτούν μια καθορισμένη πορεία. Μια πορεία που μπορεί να είναι μονότονη, άλλοτε μπορεί να είναι βαρετή και κάποιες άλλες φορές ίσως είναι πολύ συνηθισμένη. Οι πολλές σκοτούρες, οι έννοιες και οι ατελείωτες υποχρεώσεις τείνουν  να λειτουργούν με τοξικό τρόπο απέναντι στην όρεξη, τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα του ανθρώπου.

Μια λύση λοιπόν, που μπορείς να εφαρμόσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί η μονοτονία στη ζωή σου είναι το να κάνεις καινούργια και πρωτόγνωρα πράγματα που θα δώσουν μια νέα πνοή  στην ατμόσφαιρα της καθημερινότητας και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στα απόκρυφα μονοπάτια του μυαλού σου.

Τα καινούργια πράγματα δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι το εξωπραγματικό ή κάτι το πολυέξοδο, αλλά μπορούν να είναι από απλές σκέψεις μέχρι πράξεις που δεν τόλμησες να κάνεις ποτέ και ήθελες πάντα να κάνεις.

Αν σκεφτείς ότι η ζωή που ζεις τώρα είναι μοναδική και δεν είναι δυνατόν να ξανά υπάρξει. Αν σκεφτείς ότι αυτή η ζωή δεν είναι μια πρόβα αλλά η δική σου πρεμιέρα, κάθε ημέρα και κάθε λεπτό που περνά ίσως δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Διαβάστε εδώ : 6+1 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την ύπνωση

Ίσως καταλάβεις ότι μέσα από καινούριες εμπειρίες ανοίγουν νέες πόρτες και για καινούργια συναισθήματα, καινούργιες σκέψεις, καινούργιες δράσεις και  καινούργιες αντιδράσεις. Κάνοντας καινούργια πράγματα θα έχεις την ευκαιρία να δεις τον εαυτό σου μέσα από διαφορετικά backgrounds που πριν δεν είχαν λάβει χώρα. Είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψεις καινούριες πτυχές του εαυτού σου και μαζί με αυτόν να γνωρίσεις κι άλλες διαφορετικές προσωπικότητες ανθρώπων.

Αξίζει να τολμήσεις το διαφορετικό. Το διαφορετικό και συγχρόνως το καινούριο μπορούν να είναι πολλά πράγματα. Το να κάνεις κάτι που ήθελες και δεν τόλμησες ποτέ. Ένας καινούργιος φίλος. Μια καινούργια σχέση. Μια νέα συνήθεια. Μια αλλαγή επάνω σου. Μια αλλαγή στη συμπεριφορά σου. Ένας διαφορετικά διαμορφωμένος χώρος ακόμα και κάτι πάρα πολύ απλό όπως το να αλλάξεις το συγκεκριμένο και σύνηθες δρομολόγιο που κάνεις από τη δουλειά για το σπίτι σου έχει τη δυνατότητα να σε ανανεώσει. Μπορεί να σε κάνει να αντιληφθείς κάτι από μια καινούργια οπτική γωνιά.

Και αξίζει. Αξίζει να αλλάξεις τις οπτικές σου γωνίες πολλές φορές. Να αποκτήσεις κρίση και άποψη και να είναι δική σου επιλογή στο τέλος για το ποια οπτική θα ενστερνιστείς.

Αξίζει να ζεις τη ζωή σου με εντάσεις και καινούργια ερεθίσματα. Γιατί ζεις μόνο μια φορά και είναι κρίμα να συνοδεύει μια μόνο μελωδία, την ταινία της ζωής σου.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου 

More for you

 
 

Don't Miss