WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η κλιμακτήριος χτυπά και τους άντρες και αυτή είναι η θεραπεία


26 Μαΐου 2019

couple-fashion-girl-1232033_1.jpg

Κι όμως είναι αλήθεια. Εκτός από τις γυναίκες, περνούν και οι άντρες κλιμακτήριο. Μάλιστα η αντρική κλιμακτήριο δεν κάνει διακρίσεις καθώς οι ορμόνες μειώνονται σε όλους όσους ανήκουν στο αντρικό φύλο.

Διαβάστε εδώ: 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Μετά την ηλικία των 40 ετών τα επίπεδα της τεστοστερόνης αρχίζουν να μειώνονται και ξεκινάει η κλιμακτήριος ή διαφορετικά η ανδρόπαυση. Η τεστοστερόνη, γνωστή και ως «ορμόνη του σεξ», είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των ανδρικών χαρακτηριστικών και για την παραγωγή σπερματοζωαρίων. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, στις οποίες τα αποθέματα των ορμονών εξαντλούνται, στους άνδρες τα επίπεδα των ορμονών απλώς μειώνονται.

Ποια είναι όμως τα ύποπτα σημάδια;

Σύμφωνα με την European Male Aging Study, EMAS υπάρχουν εννέα συμπτώματα που συσχετίζονται με τη χαμηλή τεστοστερόνη στο αίμα λόγω ηλικίας.

Μειωμένη συχνότητα αυτόματης πρωινής στύσης

Μειωμένη συχνότητα σεξουαλικών σκέψεων

Αδυναμία εκτέλεσης έντονης σωματικής δραστηριότητας

Έλλειψη ενεργητικότητας

Αίσθημα θλίψης

Αίσθημα κόπωσης

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Υπάρχει θεραπεία;

Η θεραπεία που αφορά την υποκατάσταση της τεστοστερόνης έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα. Και αυτό γιατί η χορήγησή της μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Παρόλα η συμπλήρωση τεστοστερόνης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Και τα προϊόντα διατίθενται στοματικά, διαδερμικά, υποδόρια και ενδομυϊκά, με την επιλογή να γίνεται από τους γιατρούς βάσει  των θεραπευτικών ενδείξεων.

Ειδικότερα οι άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και χαμηλής λίμπιντο και αποδειχτεί ότι έχουν έλλειψη τεστοστερόνης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό τζελ τεστοστερόνης, το οποίο εφαρμόζεται στο δέρμα ανάλογα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού.

Φυσικά οι άντρες με συμπτώματα  ανδρόπαυσης θα πρέπει, εκτός από τη θεραπεία, να αλλάξουν τον τρόπος ζωή τους βελτιώνοντας τη διατροφή τους, εντάσσοντας την άσκηση στην καθημερινότητά τους και καταναλώνοντας καπνό και αλκοόλ με μέτρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.