WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που τα παντρεμένα ζευγάρια χωρίζουν, σύμφωνα με μια μελέτη


13 Αυγούστου 2019

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που τα παντρεμένα ζευγάρια χωρίζουν, σύμφωνα με μια μελέτη

Κανείς δεν παντρεύεται, πιστεύοντας ότι κάποια μέρα θα χωρίσει. Εξάλλου την ημέρα του γάμου ορκίζεστε ότι θα είστε πάντα μαζί με τον σύντροφό σας, στα καλύτερα και στα χειρότερα. Αλλά δυστυχώς δεν έχει σημασία πόση αγάπη υπάρχει και πόσες υποσχέσεις δίνει ένα ζευγάρι στο ξεκίνημα, αφού στην πορεία πολλά αλλάζουν και μπορεί στο τέλος να έρθει ο χωρισμός. 

Μια ενδιαφέρουσα νέα μελέτη των ανθρώπων που πρόσφατα πήραν διαζύγιο, έδωσε τους λόγους για τους οποίους τα ζευγάρια χωρίζουν.  Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy , διερεύνησε 2.371 πρόσφατα διαζευγμένους ανθρώπους, ζητώντας τους να επιλέξουν περισσότερους από έναν λόγους για το διαζύγιό τους. Η κορυφαία απάντηση, που έδωσε το 47% των συμμετεχόντων, ήταν η έλλειψη αγάπης ή οικειότητας. 

Ο δεύτερος συνηθέστερος λόγος ήταν τα προβλήματα επικοινωνίας. Περίπου το 44% των συμμετεχόντων επέλεξε αυτή την απάντηση. Οι ερευνητές εξήγησαν ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάθε σύζυγος είχε διαφορετικό τρόπο  επικοινωνίας ή ότι προτιμούσε να επικοινωνεί λιγότερο από τον άλλο. 

Η τρίτη απάντηση ήταν η έλλειψη συμπάθειας, σεβασμού ή εμπιστοσύνης, με το 34% των συμμετεχόντων να επιλέγουν αυτούς τους λόγους. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος ανέπτυξε διαφορετικές αξίες ή ότι ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο με τη ζωή τους που δεν πρόβλεψαν όταν παντρεύτηκαν. 

Βασικά, ζούμε σε μια εποχή που η προσωπική ικανοποίηση είναι σημαντική - και αν ο γάμος δεν μας ικανοποιεί επειδή δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον σύντροφό μας, το διαζύγιο μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.