WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως είστε demisexual; Τι σημαίνει ο καινούριος όρος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό


20 Οκτωβρίου 2019

Μήπως είστε demisexual; Τι σημαίνει ο καινούριος όρος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό

Ένας καινούριος όρος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων έχει κάνει την εμφάνισή του και ονομάζεται «Demisexual». 

Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει…. Demisexuals είναι εκείνοι που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ κάποιοι μπορεί να μην παρουσιάσουν κανένα σεξουαλικό ενδιαφέρον. Με απλά λόγια οι demisexuals δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση του άλλου, γιατί δεν έλκονται ερωτικά από αυτή.

Παρόλα αυτά μπορεί να κάνουν σεξ, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιες είναι αυτές; Εάν έχουν βαθύ συναισθηματικό δέσιμο με ένα άλλο πρόσωπο και εάν αυτό το άτομο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις demisexuals που απεχθάνονται το σεξ ακόμα και σαν ιδέα. 

Μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να είστε demisexuals

Οι περισσότερες σχέσεις σας ήταν στην αρχή φιλικές. Εάν η έλξη δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά με την προσωπικότητά του άλλου, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί ένα σημάδι ότι είστε demisexuals.

Δεν ενθουσιάζεστε όταν σκέφτεστε τη σεξουαλική επαφή. Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι demisexuals δεν έλκονται από την εξωτερική εμφάνιση και πολλοί απεχθάνονται τη σεξουαλική επαφή. 

Δεν ξέρετε τι είναι το one night stand. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς μπορεί κάποιος να νιώσει έλξη με κάποιον χωρίς να υπάρχει ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.