WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Polyamory: Η νέα μορφή σχέσης που μας έχει διχάσει


8 Φεβρουαρίου 2020

Polyamory: Η νέα μορφή σχέσης που μας έχει διχάσει

Οι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους με διαφορετικούς τρόπους και καμία σχέση δεν είναι η ίδια. Ένας λοιπόν όρος που επικρατεί πλέον στις σχέσεις είναι το polyamory. 

Μπορούμε να πούμε ότι το polyamory είναι ένα μίγμα λέξεων από το λατινικό «amor» και το ελληνικό «πολύ» που έχει σκοπό να αποδώσει την έννοια του πολυερωτισμού, δηλαδή τις παράλληλες ερωτικές σχέσεις. Η συγκεκριμένη έννοια χρησιμοποιείται σαν ομπρέλα από εκείνους που θα ήθελαν να εμπλακούν με παραπάνω από δυο άτομα στις σχέσεις τους. Μπορεί να σκέφτεστε ότι είναι το ίδιο με τον όρο ανοιχτή σχέση, όμως το polyamory μιλάει για αγάπη και έρωτα ανάμεσα σε παραπάνω από δυο ανθρώπους και σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει τη συναισθηματική αξία.

Το polyamory δεν είναι ένας τρόπος για να αυξηθούν οι σεξουαλικές εμπειρίες,  αλλά είναι ένας τρόπος για να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους και για να σώσουν τη σχέση τους από την πλήξη του κανονικού. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σε μια τέτοιου είδους σχέσης δεν δικαιολογούνται τα ξενοκοιτάγματα και οι απιστίες, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η απόρριψη της ιδιοκτησίας του συντρόφου και η ευτυχία των ανθρώπων που αγαπάμε.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι polyamorous άνθρωποι δεν απιστούνε, απλά συνήθως νιώθουν ευτυχισμένοι και απαιτούν από όλα τα μέλη που απαρτίζουν τη σχέση, να έχουν μια πραγματική και βαθιά επικοινωνία.

Κάθε σχέση είναι διαφορετική από την άλλη. Το σημαντικό είναι να βρείτε το είδος με το οποίο θα νιώθετε άνετα και ευτυχισμένοι. Χωρίς να καταπιέζεστε από την κοινωνία και από οποιανδήποτε νομίζει ότι ξέρει πώς πρέπει να ζείτε τη ζωή σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.