WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ερωτικές επαφές μετά τα 40: 4 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε


10 Απριλίου 2021

Ερωτικές επαφές μετά τα 40: 4 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε
Η αλλαγή δεκαετίας δεν σημαίνει και ερωτική καταδίκη, ώρα για την απομυθοποίηση.

Είναι απλά ένας αριθμός, αλλά η προσγείωση στα 40 αποτελεί για πολλούς μια τρομακτική στιγμή της ζωής τους. Περισσότερο επηρεάζει τις γυναίκες, ίσως γιατί ο φόβος πως δεν θα είναι πλέον επιθυμητές ενισχύεται και το σεξ λόγω της ανασφάλειας πλέον αρχίζει να έχει δευτερεύουσα σημασία. Τι ισχύει όμως πραγματικά;

Οι μύθοι που έχουν προκύψει σχετικά με το σεξ μετά τα 40

Μύθος 1:  Δεν χρειάζεστε το σεξ τόσο συχνά.

Η αλήθεια: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε χωρίς σεξ, αλλά η ανάγκη να νιώσετε και να ικανοποιηθείτε συναισθηματικά και σωματικά είναι μια απολύτως φυσιολογική κατάσταση. Το σεξ είναι κάτι που σας διατηρεί υγιείς, αφού γεμίζει το σώμα με αίμα, προκαλεί καρδιοχτύπι και το σώμα λαμβάνει οξυγόνο.

Μύθος 2: Τα περιττά κιλά σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

Η αλήθεια: Εάν εσείς προβάλλετε την ανασφάλεια σας σίγουρα ο άλλος θα την αντιληφθεί. Αγαπήστε το σώμα και την εξέλιξη του και φροντίστε το όσο καλύτερα μπορείτε. Συχνά τα εξωτερικά ψεγάδια καταλήγουν να περνούν απαρατήρητα.

Μύθος 3: Είσαστε πολύ κουρασμένοι για να κάνετε σεξ.

Η αλήθεια: Μάλλον ακούγεται σαν δικαιολογία παρά σαν μια πραγματική κατάσταση. Σίγουρα δεν έχετε τις δυνάμεις που είχατε στα 20, αλλά άλλοι παράγοντες μπορεί να φταίνε για την κούραση όπως προβλήματα του θυρεοειδούς ή η αναιμία. Επίσης μη περιμένετε να κάνετε σεξ στο τέλος της ημέρας όταν είσαστε εξουθενωμένοι, αναζητήστε το από το σύντροφο σας μέσα στη μέρα.

Μύθος 4: Είναι φυσιολογικό να μειώνεται με τα χρόνια η λίμπιντο σας.

Η αλήθεια: Η αλήθεια είναι πως το πιο πιθανόν είναι να συμβαίνει το αντίθετο. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε νεότερες γυναίκες λόγω της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή των ευθυνών για τα παιδιά. Αλλιώς εάν δεν υπάρχει παθολογική αιτία μπορεί απλά να έχει αλλάξει η συχνότητα που θέλετε να κάνετε σεξ και όχι η λίμπιντο σας.

Δείτε επίσης

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.