Η επιστήμη αποκαλύπτει πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να έχετε ερωτικές επαφές

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Τελικά υπάρχει ο ιδανικός αριθμός που πρέπει να κάνεις σεξ μέσα στην εβδομάδα; Μια νέα έρευνα έφτασε για να μας λύσει την απορία αλλά και να μας καταρρίψει όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Η συγκεκριμένε έρευνα διεξάχθηκε στο Kinsey Institute of Sex και αποκάλυψε ότι ανάλογα με την ηλικία σας ορίζεται και η σεξουαλική συχνότητα. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μελέτης όσοι είστε μεταξύ 18 και 29 ετών, θα πρέπει να κάνετε σεξ περίπου δύο φορές την εβδομάδα, που υπολογίζεται σε 112 φορές το χρόνο. Ενώ όσοι βρίσκεστε στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 30 και 39, θα πρέπει να κάνετε σεξ 86 φορές χρόνο και όσοι είστε 40 έως και 49 ετών πρέπει να κάνετε σεξ κατά μέσο όρο 69 φορές ετησίως.

Επίσης η μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν κάνουν λιγότερο σεξ, όχι επειδή δεν μπορούν βιολογικά, αλλά επειδή δίνουν μεγαλύτερη βάση στην επαγγελματική σταδιοδρομία και στην οικογένεια. Παρόλα αυτά οι ερευνητές επισήμαναν ότι τα ζευγάρια που νιώθουν ευτυχισμένα κάνουν σεξ πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Από την άλλη μεριά οι ψυχολόγοι σπεύδουν να τονίσουν ότι στην ερωτική σχέση το σημαντικότερο δεν είναι πόσες φορές την εβδομάδα έχετε σεξουαλική επαφή, αλλά κατά πόσο ο καθένας είναι ευχαριστημένος και νιώθει άνετα στη σχέση. Δεν υπάρχουν αριθμοί που ορίζουν το φυσιολογικό. Το παν είναι να νιώθει ο καθένας ευτυχισμένος μέσα στη σχέση. Τα συμπεράσματα δικά σας...
 

Δείτε επίσης: Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits