WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 λάθη που κάνουν όλοι στην αρχή μιας σχέσης


7 Μαΐου 2021

8 λάθη που κάνουν όλοι στην αρχή μιας σχέσης
Η αρχή μιας νέας σχέσης είναι συναρπαστική. Ίσως θα μπορούσε να είναι η ιδανική. Για να συνεχίσετε όμως αυτό που ξεκίνησε τόσο όμορφα, θα πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη, που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. 

Η αρχή μιας νέας σχέσης είναι συναρπαστική. Ίσως θα μπορούσε να είναι η ιδανική. Παρόλα αυτά, κυρίως στην αρχή, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να συνεχίζετε να γνωρίζετε τον σύντροφό σας, χωρίς να εθελοτυφλείτε. 

Για να συνεχίσετε όμως αυτό που ξεκίνησε τόσο όμορφα, θα πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη, που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην αρχή μιας σχέσης. 

Αποκαλύπτετε πάρα πολλά. 

Αν και δεν πρέπει να κρύβετε σημαντικά μέρη της ζωής σας, δεν χρειάζεται να πείτε όλες τις λεπτομέρειες από την αρχή. Δώστε λίγο χρόνο για να δείτε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να γνωρίσετε τα πάντα για τον άλλον, εάν είστε μαζί μακροπρόθεσμα.

Δεν ξεκαθαρίζετε τα όρια σας. 

Εάν δεν είστε από την αρχή σαφείς σχετικά με το ποια είναι τα όρια σας, μην εκπλαγείτε αν ο άλλος τα ξεπεράσει. Γι αυτό είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και να συζητήσετε ό,τι σας ενοχλεί. 

Είστε υπερβολικά καχύποπτοι.

Οι υποψίες και η ζήλια στην αρχή μιας σχέσης είναι δύο από τα πράγματα που είναι βέβαιο ότι θα την τερματίσουν πριν καλά καλά αρχίσει. Αν ψάχνετε για προβλήματα, είναι πιθανό να τα βρείτε. Εάν υποθέσετε ότι το άτομο βγαίνετε κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη σας, θα βρείτε στοιχεία σχετικά με αυτό με κάποιο τρόπο. Προσπαθήστε να έχετε εμπιστοσύνη έως ότου δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνετε.

Μπερδεύετε τη χημεία με τα συναισθήματα. 

Ίσως να περιμένετε μέχρι να κάνετε σεξ ή ίσως να έχετε σεξ από το πρώτο ραντεβού. Είναι μια προσωπική επιλογή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει να υπάρχει κάποια φυσική χημεία μεταξύ των δυο σας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια συγκεχυμένα συναισθήματα. Απλώς θυμηθείτε ότι αυτή η συναρπαστική ενέργεια μεταξύ σας είναι απλώς φυσική. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζετε. 

Αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια. 

Όταν ξεκινάτε μια σχέση, θέλετε όλα να λειτουργούν σωστά. Είστε αισιόδοξοι ότι θα μπορούσε να είναι το άτομο με το οποίο μπορείτε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας. Είναι φυσικό να το θέλετε. Ωστόσο, η επιθυμία να βρείτε το άλλο σας μισό, μπορεί να είναι τόσο έντονη ώστε να αγνοείτε κάποια σημάδια, τα οποία μπορεί να αποτελούν σοβαρές προειδοποιήσεις ότι ενδέχεται να κινδυνεύετε ή ότι αυτό το νέο άτομο στη ζωή σας θα παραβιάζει τα όρια σας. 

Περιμένετε ότι ο άλλος θα αλλάξει. 

Εάν υπάρχουν γνωρίσματα στο άτομο με το οποίο γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε μαζί του, μην σκεφτείτε καν να του ζητήσετε να αλλάξει ή μην περιμένετε να τον αλλάξετε εσείς. Δεν πρόκειται να συμβεί. Εάν δεν μπορείτε να είστε ευχαριστημένοι με αυτό που είναι, ένας από εσάς θα απογοητευτεί.

Φέρνετε τα προβλήματα του παρελθόντος στην τωρινή σας σχέση. 

Στην αρχή μιας σχέσης είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό το νέο άτομο δεν είναι το ίδιο που σας πλήγωσε στο παρελθόν. Προσπαθήστε να μην αφήσετε τις προηγούμενες αποσκευές σας να ταξιδέψουν μαζί σας στη νέα σας σχέση.

Δεν είστε ειλικρινείς.

Η απόκρυψη ορισμένων πτυχών της προσωπικότητάς σας για να προσπαθήσετε να είστε αρεστοί δεν λειτουργεί. Εάν κάνετε πράγματα που δεν θα κάνατε κανονικά ή προσπαθείτε να σταματήσετε να κάνετε πράγματα που αποτελούν μέρος της ζωής σας,  είναι λάθος. Να είστε ο εαυτός σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι νέες σχέσεις είναι γεμάτες ελπίδα και ενθουσιασμό. Φυσικά θέλετε να πάνε όλα καλά, όμως εάν το επιβάλλετε ή κρύψετε πτυχές της προσωπικότητάς σας, τότε τίποτα δεν θα λειτουργήσει σωστά και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πληγωθείτε. Προσπαθήστε να είστε ο εαυτό σας και να ζήσετε αυτή την όμορφη εμπειρία και τα συναισθήματα που έχετε στην αρχή μιας σχέσης. 
 

Δείτε επίσης: 10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.