Τι συμβαίνει όταν βγάζετε περισσότερα χρήματα από τον σύντροφό σας

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021

Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση μοιράζεστε σχεδόν τα πάντα με το σύντροφό σας. Κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι, του αποκαλύπτετε όλους τους φόβους αλλά και τις ελπίδες και φυσικά μοιράζεστε το ίδιο σπίτι. Ξέρετε τα πάντα για εκείνον και εκείνος γνωρίζει τα πάντα για εσάς. Ή μήπως όχι; Κι όμως μια νέα έρευνα που διεξάχθηκε στις ΗΠΑ αποκάλυψε πως οι γυναίκες μπορούν να αποκαλύψουν τα πιο κρυφά μυστικά τους στο έτερο ήμισυ, αλλά κρύβουν ένα και μοναδικό πράγμα: ότι κερδίζουν περισσότερα από το σύντροφό τους.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως οι γυναίκες εξακολουθούν να νιώθουν ντροπή και να ανησυχούν εάν βγάζουν περισσότερο χρήματα από τους άντρες. Μάλιστα όταν στο ζευγάρι η σύζυγος είναι εκείνη που έχει μεγαλύτερο μισθό, τότε η σχέση χαρακτηρίζεται ως μη παραδοσιακή. Ενώ εάν οι γυναίκες ερωτηθούν στα πλαίσια κάποιας δημοσκόπησης, για τις απολαβές τους, θα δηλώσουν ψέματα ότι ο σύντροφός τους κερδίζει περισσότερα χρήματα ενώ εκείνες λιγότερα.

Επιδιώκοντας να εξηγήσουν το φαινόμενο, οι συγγραφείς της έρευνας πιστεύουν πως ο πρώτος λόγος που οι γυναίκες δεν αποκαλύπτουν τις πραγματικές χρηματικές απολαβές από τη δουλειά τους, είναι επειδή οι άντρες εξακολουθούν να νιώθουν πως κρίνονται από την κοινωνία με βάση το μισθό που βγάζουν. Εάν λοιπόν γνωρίζουν πως φέρνουν λιγότερα χρήματα στο σπίτι, αισθάνονται πολύ άβολα, αφού παραβιάζεται κανόνας που ορίζει ότι ο άντρας κερδίζει το ψωμί του σπιτιού.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα κοινωνικά έθιμα για αιώνες όριζαν πως ο άντρας φροντίζει τα οικονομικά της οικογένειας και η γυναίκα μεγαλώνει τα παιδιά. Και μπορεί σήμερα κάτι τέτοιο να μην ισχύει, τουλάχιστον επιφανειακά, ωστόσο οι γυναίκες εξακολουθούν να νιώθουν περίεργα όταν έχουν μεγαλύτερο μισθό από το σύντροφό τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να το κρύβουν. Με απλά λόγια αισθάνονται ότι παραβιάζεται «η φυσική τάξη των πραγμάτων».

Η γυναίκα ως «κουβαλήτρια» του σπιτιού παρουσιάζεται ως ένα εμπόδιο, που το ζευγάρι πρέπει να ξεπεράσει για το καλό της σχέσης τους. Όλα αυτά περιπλέκονται περισσότερο από το γεγονός ότι οι άντρες που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού, υποφέρουν από αισθήματα θυμού και αδικίας.

Πώς να κάνετε σωστή διαχείριση χρημάτων μαζί με τον σύντροφό σας 

Καταρχάς, αποφασίστε ποια έξοδα θα μοιραστούν και ποια όχι. Ορισμένα ζευγάρια χωρίζουν τα έξοδα, ενώ κάποια άλλα αποφασίζουν ότι πρέπει να είναι όλα κοινά. 

Μιλήστε ανοιχτά στον σύντροφό σας για τις οικονομικές σας αποδοχές . Έτσι θα δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. 

Συζητήστε για τον τρόπο που διαχειριζόσασταν τα χρήματα πριν βρεθείτε σε σχέση.

Είναι πολύ σημαντικό τα έξοδα να μην είναι περισσότερα από τα έσοδα. Προσπαθήστε να μην δημιουργείται υποχρεώσεις που υπερβαίνουν το εισόδημά σας. 

Προσπαθήστε να μην λειτουργείτε ανταγωνιστικά απέναντι στον σύντροφό σας μέσω του οικονομικού. 

Συμπερασματικά όταν φανταζόμαστε μία γυναίκα που κερδίζει περισσότερα από το σύντροφό της, δεν αναλογιζόμαστε το ψυχικό και συναισθηματικό βάρος που απαιτείται, ώστε η σχέση τους να είναι πλήρως ισορροπημένη. Αυτή η έλλειψη σημαίνει ότι δεν έχουμε τις κατάλληλες προδιαγραφές, για να κάνουμε μία ουσιώδη συζήτηση για το ποιος κάνει τί, ποιος πληρώνει γιατί, και πώς αυτή η δυναμική επηρεάζει και τα δύο άτομα σε μία σχέση.

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες γυναίκες ηθοποιοί