WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Breadcrumbing: Η νέα τάση στις σχέσεις που χαρακτηρίζει κυρίως του άντρες και μας έχει ανησυχήσει


11 Ιουνίου 2021

Breadcrumbing: Η νέα τάση στις σχέσεις που χαρακτηρίζει κυρίως του άντρες και μας έχει ανησυχήσει

Όταν αναφερόμαστε στα ραντεβού- κυρίως στα πρώτα- υπάρχει κάτι σε όλη αυτή την εμπειρία που την κάνει αγχωτική. Υποτίθεται ότι θα συναντήσετε κάποιον που σας αρέσει, βγαίνετε μαζί του, φλερτάρετε και σκέφτεστε ότι εάν ταιριάζετε ίσως να βρείτε το άλλο σας μισό…ή τουλάχιστον αυτά τα σήματα λαμβάνετε. Όμως τι γίνεται εάν τελικά διαπιστώσετε ότι είστε θύμα του breadcrumbing;

Καταρχάς ας εξηγήσουμε τι είναι το breadcrumbing

Πρόκειται για μια χειριστική συμπεριφορά που εφαρμόζουν πολλοί και κυρίως οι άντρες, όταν θέλουν να σας δώσουν την ελπίδα ότι η σχέση θα προχωρήσει, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν αληθινά αισθήματα για το άλλο άτομο. 

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή είναι μια πολύ εγωιστική συμπεριφορά καθώς ο breadcrumber δεν θέλει να είναι σε σχέση. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί χειριστικές τακτικές, ρίχνοντας μερικά “ψίχουλα” ενδιαφέροντος που και που για να κρατήσει το άλλο άτομο μαζί του.

Αλλά γιατί υπάρχουν κάποιοι που έχουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς μερικοί άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι τους ή θέλουν να ξεφύγουν από την πλήξη. Ωστόσο οι τοξικοί άνθρωποι έχουν αυτή τη συμπεριφορά συνειδητά για να ασκήσουν δύναμη και να ελέγχουν τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί, επίσης, κάποιοι να κάνουν breadcrumbing για να έχουν ανοιχτές επιλογές ή για να καταπολεμήσουν την αδιαφορία που νιώθουν στη σχέση τους.

Αν λοιπόν ανησυχείτε ότι έχετε πέσει θύμα του breadcrumbing, δείτε τα παρακάτω σημάδια

Σας αφήνει να περιμένετε

Οι breadcrumbers μπορεί να σας στείλουν μήνυμα και να σας απαντήσουν ξανά μετά από μια με δυο ημέρες, όπου μπορεί να σας ρωτήσουν κάτι γενικό, όπως «Πώς ήταν ημέρα σου;». Συνήθως κάνουν ερωτήσεις χωρίς να δίνουν σημάδια ότι θέλουν να συνεχίσουν την κουβέντα. 

Δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή σας
 
Όταν συζητάτε με έναν breadcrumber καταλήγετε να μιλάτε μόνο για εκείνον και πολύ σπάνια σας ρωτάει για τη ζωή σας. Ένας breadcrumber μπορεί να σας δείξει προσοχή, αλλά δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς, απλά σας χρησιμοποιεί προς όφελος του. 

Αλλάζει συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί μαζί σας

Επειδή οι breadcrumbers δεν είναι ποτέ συνεπείς και απλά δεν ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το τι συμβαίνει στη ζωή σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αλλάζουν συνέχεις τις μορφές επικοινωνίας μαζί σας. Μπορεί να επικοινωνούσατε με μηνύματα και ξαφνικά να ξεκινήσουν τις αναρτήσεις σας στο Instagram. 

Ποτέ δεν περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σας

Η αλήθεια είναι ότι, εάν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς θα προσπαθήσει να σας το δείξει. Έτσι λοιπόν εάν συναναστρέφεστε με έναν breadcrumber αισθάνεστε ότι πρέπει να αναζητάτε συνέχεια την προσοχή του. 

Δεν εξηγεί τους λόγους που εξαφανίστηκε

Ο breadcrumber εμφανίζεται μετά από ημέρες χωρίς να σας δίνει κάποια εξήγηση για την εξαφάνισή του. Έτσι καταλήγετε να αναρωτιέστε τι συνέβη και ενώ είχε καιρό να σας μιλήσει, ξαφνικά επικοινωνεί και πάλι μαζί σας. 

Σίγουρα δεν είναι όλα στις σχέσεις τόσο εύκολα όσο φαίνονται και όταν γνωρίζετε κάποιον που στην αρχή φαίνεται ιδανικός, πολλές φορές αγνοείτε τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι κατάλληλος για εσάς. Όμως εάν διαπιστώσετε ότι δεν θέλει να περάσει χρόνο και να συνδεθεί μαζί σας, τότε ίσως είναι καλύτερα να πείτε αντίο. 

Δείτε ακόμη: Οι celebrities ποζάρουν αμακιγιάριστες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.