WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτή η άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής


14 Ιουνίου 2021

Αυτή η άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία , υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια ενεργοί ποδηλάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία , υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια ενεργοί ποδηλάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι υπέροχο νέο, φυσικά, καθώς η ποδηλασία είναι γνωστό ότι είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει πολλαπλά οφέλη, αφού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, της κατάθλιψης και της παχυσαρκίας. 

Παρόλα όμως τα οφέλη μελέτες έχουν δείξει πως οι άντρες που κάνουν πολύ ποδήλατο μπορούν να βιώσουν ανικανότητα. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως μια νέα μελέτη που μόλις δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sexual Medicine έχει μερικά ενδιαφέρουσα αποτελέσματα και για τις γυναίκες ποδηλάτισσες. 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτή τη μελέτη. 

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι μελέτησαν 875 ποδηλάτισσες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία. Η μελέτη περιελάβανε βασικά δημογραφικά δεδομένα (ηλικία, φυλή, βάρος, ύψος, ιατρικό ιστορικό, ιστορικό λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και τρόπος ζωής), καθώς και μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το γενεαλογικό τους δέντρο..

Οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν επίσης για τις ποδηλατικές τους συνήθειες (διάρκεια, συχνότητα, μέση ταχύτητα κ.λπ) . αλλά και εάν φοράνε επένδυση όταν κάνουν ποδήλατο αι τι είδους ποδήλατο οδηγούν. 
 
Ο πρωταρχικός σκοπός της μελέτης ήταν να εξετάσει προσεκτικά τυχόν σχέσεις μεταξύ της ποδηλασίας με τον αυξημένο κίνδυνο αναφοράς της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, η οποία μετρήθηκε χρησιμοποιώντας το Female Sexual Function Index (FSFI), ένα ερωτηματολόγιο που μετρά την επιθυμία, τη διέγερση, τον οργασμό, την ικανοποίηση και τον πόνο, μεταξύ άλλων παραγόντων. 

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 53% ανέφερε περιπτώσεις ήπιου μουδιάσματος των γεννητικών οργάνων και το 70% αυτών των περιπτώσεων εντοπίστηκαν γύρω από το αιδοίο. Μεταξύ των ηλικιακών ομάδων, οι πιο νέες ποδηλάτισσες 18-30 ή 31-50 ετών- είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αίσθημα μουδιάσματος.

Το μούδιασμα των γεννητικών οργάνων βρέθηκε να σχετίζεται με υψηλότερες πιθανότητες γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Επίσης όσες συμμετέχουσες ανέφεραν μούδιασμα ένιωθαν και πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Συμπερασματικά αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι το γεννητικό μούδιασμα μπορεί να είναι ένας προγνωστικός δείκτης ανάπτυξης σεξουαλικής δυσλειτουργίας. 

Φυσικά πρέπει να σημειωθεί πως οι συμμετέχουσες στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν πολύ δραστήριες ποδηλάτισσες και οι περισσότερες ήταν αθλήτριες. Επίσης, οι συγγραφείς σημειώνουν τους περιορισμούς της μελέτης, οι οποίοι δεν περιελάμβαναν ερωτήσεις σχετικά με το άγχος και τη ψυχική υγεία.

Τούτου λεχθέντος, είναι σαφές πως τόσο από αυτή τη μελέτη όσο και από προηγούμενες μελέτες, υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι, κυρίως για τις γυναίκες που διανύουν μεγάλες αποστάσεις με το ποδήλατο. Γι αυτό εάν νιώσετε κάποιο μούδιασμα στα γεννητικά όργανα καθώς κάνετε ποδήλατο, σκεφτείτε μήπως πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. 

Δείτε ακόμα: Οι πιο παράξενες φωτογραφίες από το αρχείο του Guinness World Records

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.