WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Demisexual: Ένας νέος όρος που συναντάμε όλο και πιο συχνά


16 Ιουλίου 2021

Demisexual: Ένας νέος όρος που συναντάμε όλο και πιο συχνά

Σας έχει τύχει να κοιτάξετε κάποιον άνθρωπο και να ξετρελαθείτε κατευθείαν; Ή να αρκεί ο τρόπος που κάποιος θα σας ακουμπήσει ή θα σας φιλήσει ώστε να νιώσετε σεξουαλική χημεία;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βιώσει αυτού του τύπου την άμεση, σχεδόν αρχέγονη έλξη. Αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων δεν το έχει βιώσει ποτέ. Δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα. Προκειμένου να νιώσουν έλξη, πρέπει να δημιουργήσουν μια πνευματική ή συναισθηματική σύνδεση με τον άλλο άνθρωπο, και όχι σωματική.

Τι ακριβώς βιώνει κάποιος demisexual

Demisexual είναι κάποιος που έλκεται ερωτικά από κάποιον σε ένα δεύτερο επίπεδο έλξης. Οι demisexuals πρέπει να έχουν αναπτύξει προηγουμένως συναισθηματικές συνδέσεις με κάποιον για να νιώσουν ερωτικά μαζί του. Με λίγα λόγια, οι demisexuals δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν έλκονται σεξουαλικά από αυτήν.

Για έναν demisexual, η οικειότητα ξεκινάει σε πλατωνικό επίπεδο, και η σεξουαλική έλξη αναπτύσσεται καθώς η σχέση βαθαίνει. Μια demisexual δεν πρόκειται να δει κάποιον σέξι άντρα ενώ περπατάει στον δρόμο και να σκεφτεί ότι θέλει να κοιμηθεί μαζί του. Για κανέναν demisexual δεν βγάζει νόημα ο έρωτας (και το πάθος) με την πρώτη ματιά, τα κινηματογραφικά ειδύλλια, ή ο έρωτας για κάποιον διάσημο.

Η σχέση ενός demisexual με κάποιον άνθρωπο συνήθως ξεκινάει ως φιλία και εξελίσσεται ως κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ δεν έχει σημασία, ούτε πηγαίνει κάτι λάθος με την λίμπιντο τους. Απλώς αυτό που τους ανάβει σχετίζεται συνήθως περισσότερο με το μυαλό και την προσωπικότητα και λιγότερο με το γυμνασμένο σώμα. Πρέπει πρώτα να ξέρουν κάποιον αρκετά καλά, προκειμένου να νιώσουν σεξουαλική έλξη για αυτόν.

Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι άνθρωποι είναι demisexual, αφού είναι ένας πολύ καινούριος όρος. Όμως τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη αυτή την έννοια για να περιγράψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.