WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Βογκητά στο σεξ; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2023

Βογκητά στο σεξ; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση
Pexels/наталья-хоменко
Υπάρχει λογική εξήγηση, αν βγάζεις ήχους στο σεξ

Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκφραστεί όπως επιθυμεί, ειδικά αν μιλάμε για το σεξ. Ε, και λίγοι ήχοι είναι μέρος της εμπειρίας. Το θέμα είναι γιατί το κάνουμε και σε τι βοηθά.

Έτσι όπως βογκάμε και όταν δοκιμάζουμε ένα φαγητό ή γλυκό που λατρεύουμε, έτσι συμβαίνει και με το σεξ. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει ντοπαμίνη, τον νευροδιαβιβαστή που λειτουργεί ως κέντρο ανταμοιβής.

Άρα βογκάμε επειδή απολαμβάνουμε και μάς βγαίνει αβίαστα. «Αν το δούμε πιο συναισθηματικά, είναι μία μορφή επικοινωνίας. Είναι ο τρόπος του σώματος να επικοινωνήσει στον παρτενέρ ότι νιώθει πολύ καλά. Και να συνεχίσει να κάνει το ίδιο», εξηγεί η intimacy coach, Margo Badzioch.

Είναι κακό αν δεν βογκάς;

Κακό είναι να βογκάς, μόνο αν υποκρίνεσαι. Κατά τα άλλα, όπως είπαμε και πριν, δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να εκδηλώσεις την απόλαυση που νιώθεις. Υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν να μην βγάζουν ήχους και να επικεντρώνονται στην αναπνοή τους, πράγμα που, συν τοις άλλοις, τους χαλαρώνει.

Παρόλα αυτά, έρευνα του 2012 έρχεται να υποστηρίξει ότι το βογγητό ενισχύει την εμπειρία, γιατί παράγει δονήσεις σε όλο το σώμα, αυξάνοντας την ένταση της απόλαυσης. Επομένως, ακόμα πιο δυνατός οργασμός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS