WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 λόγοι που το σεξ στις ταινίες καταστρέφει την ερωτική σου ζωή


JTeam

20 Μαρτίου 2023

3 λόγοι που το σεξ στις ταινίες καταστρέφει την ερωτική σου ζωή
Ακόμα αφήνεις τις ταινίες να επηρεάζουν τη ζωή σου;

Τέλειες ζωές, τέλεια μαλλιά, μακιγιάζ που μένει στη θέση του, υπέροχη μουσική στο background, χορογραφημένο σεξ, απανωτοί οργασμοί. Μιλάμε για ταινίες ή για την πραγματική ζωή;

Ενώ ξέρεις ότι αυτό που βλέπεις δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, το αφήνεις να σε επηρεάζει και καταλήγεις να συγκρίνεις αυτό που βλέπεις με το σεξ που κάνεις. Και χωρίς να το καταλαβαίνεις, σε επηρεάζει με καταστροφικό τρόπο. Ας δούμε με ποιους τρόπους.

Πού είναι η καθημερινότητα στις ταινίες;

Μία ρομαντική ταινία δεν θα δείξει τους καυγάδες με τους συναδέλφους ή τα ατελείωτα deadlines ή τις υπερωρίες στο γραφείο. Για να μην αναφερθώ στη μαγείρεμα, το σκούπισμα, τα παιδιά και ό,τι άλλες υποχρεώσεις έχει ο καθένας. Άρα βλέπεις σεξ που δεν επηρεάζεται από όλα αυτά.

Πού είναι τα προκαταρκτικά;

Αν και έχουν αλλάξει κάπως τα δεδομένα στην απεικόνιση του σεξ και βλέπουμε περισσότερα προκαταρκτικά (σε γυναίκες) στη μεγάλη και μικρή οθόνη, δεν ισχύει για την πλειοψηφία των σκηνών. Το πιθανότερο είναι ότι έχεις μεγαλώσει με την εξής ακολουθία: παθιασμένο φιλί, ξάπλωμα, διείσδυση, τέλος.

Δεν ταυτίζεσαι με τα σώματα που βλέπεις

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση των πάντων στην ποπ κουλτούρα. Όσο θυμάσαι τον εαυτό σου, δεν υπήρχαν γυναίκες με κοιλίτσα, μη γυμνασμένα μπράτσα και κυτταρίτιδα σε ερωτικές σκηνές. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, που έπρεπε να βγάζουν την μπλούζα τους και να διαθέτουν κοιλιακούς. Καταλαβαίνεις όμως ότι η αυτοπεποίθηση δεν συνδέεται καθόλου με την εικόνα μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.