WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 σημάδια πως προσπαθείς για μια σχέση η οποία δεν είναι κατάλληλη


JTeam

24 Μαρτίου 2023

7 σημάδια πως προσπαθείς για μια σχέση η οποία δεν είναι κατάλληλη
Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση όπου πιέζουμε ή προσπαθούμε για τη λάθος σχέση. Να γιατί είναι σκέτο χάσιμο χρόνου

Κάποιες φορές το να θες απλά κάτι δεν αρκεί. Όπως επίσης δεν αρκεί και η χημεία ή η αγάπη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν το μέλλον μιας σχέσης και πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να πιέζουμε και να προσπαθούμε για καταστάσεις οι οποίες είναι μάταιες.

Μπορεί καταβάθος να γνωρίζουμε πως τελικά η εκάστοτε σχέση δεν είναι η κατάλληλη, ωστόσο ο ενθουσιασμός και ο έρωτας δεν μας αφήνει να σκεφτούμε καθαρά. Παρακάτω ακολουθούν κάποια βασικά σημάδια, που ενδεχομένως δείχνουν πως προσπαθείς για τη λάθος σχέση:

Σε ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση, παρά το άτομο

Αρκετές φορές επιθυμούμε να έχουμε και εμείς τη σχέση μας. Να κάνουμε όσα ένα ζευγάρι κάνει, αλλά και να νιώθουμε πως ανήκουμε σε κάποιον. Όταν όλα αυτά κλέβουν την προσοχή σου, και δεν εστιάζουν στο ποιον/α σύντοφο επιλέγεις, τότε μπορείς πολύ εύκολα να οδηγηθείς σε λάθος επιλογές και καταστάσεις.

Ο σύντροφος σου, δε δείχνει σίγουρος για τη σχέση

Είναι περίεργο γεγονός, πως όταν βλέπεις πως κάτι δεν λειτουργεί, επιμένεις να το «φτιάξεις» ή να το κάνεις να λειτουργήσει. Όταν ο ένας από τους δυο συντρόφους δεν νιώθει σίγουρος, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις χώρο και χρόνο και να μην ανεχτείς κάτι λιγότερο από αυτό που προσφέρεις.

Jenny.Gr

Δεν έχετε μάθει να λύνετε τους τσακωμούς και τις διαφορές σας

Αν μετά από έναν τσακωμό, έχετε προσπαθήσει να ξεμπλέξετε τα πράγματα και να τα ξεκαθαρίσετε, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει «βαριά», τότε κάτι πάει λάθος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα ζευγάρι, το να μάθει να λύνει τις διαφωνίες και τους τσακωμούς και όχι να τους αποφεύγει.

Η σχέση εκδηλώνεται όταν είστε έξω μαζί, παρά σε ιδιωτικές στιγμές

Αν για παράδειγμα, έρχεστε περισσότερο κοντά ο ένας στον άλλο όταν είστε σε παρέα, ή σε κάποια δημόσια εκδήλωση, παρά όταν είστε κάπου μόνοι σας, τότε μάλλον προσπαθείτε να αποδείξετε κάτι στον κοινωνικό σας περίγυρο, παρά υπάρχει μια ουσιαστική σχέση μεταξύ σας.

Εύχεσαι κάποια πράγματα να μπορούσαν να αλλάξουν

Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε ακριβώς όπως τον ονειρευόμαστε. Ωστόσο αν παρατηρείς πως συνεχώς εύχεσαι ή ελπίζεις κάποιες καταστάσεις ή χαρακτηριστικά του συντρόφου να ήταν διαφορετικά, τότε μάλλον δεν ταιριάζεται ιδιαίτερα και θα έχετε αρκετά μπερδέματα στη συνέχεια.

Δεν νιώθεις ασφαλής να εκφραστείς για όλα

Φοβάσαι να πεις όσα πραγματικά θες και σε απασχολούν, είτε γιατί θα κριθείς, είτε γιατί δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Είναι βασικό στοιχείο σε μια σχέση, να μπορείς να εμπιστευτείς τον σύντροφο σου για όλα, και να μη διστάζεις να μοιράζεσαι μαζί του τα πάντα. Αυτό το στοιχείο, είναι σημαντικό να στο βγάζει ο άλλος. Διαφορετικά μάλλον χρειάζεται να δεις τα πράγματα λίγο πιο προσεκτικά.

Jenny.Gr

Δεν είστε στην ίδια σελίδα

Το πιο απλό παράδειγμα, θα ήταν το να θέλεις οικογένεια ενώ εκείνος όχι. Το να θέλεις μια ήρεμη ζωή, ενώ εκείνος περιπέτεια και ενθουσιώδεις στιγμές. Αν παρατηρείς πως τα θέλω σας είναι διαφορετικά, τότε πολύ πιθανό να ανακαλύψεις αργά ή γρήγορα, πως δεν μπορείτε να συμβαδίσετε στη ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS