WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι κάνεις τις φωτογραφίες με πρώην μετά τον χωρισμό; Τις σβήνεις ή τις κρατάς;


JTeam

29 Μαρτίου 2023

Τι κάνεις τις φωτογραφίες με πρώην μετά τον χωρισμό; Τις σβήνεις ή τις κρατάς;
Μήπως είναι η στιγμή να ξεφορτωθείς ό,τι σε βαραίνει και σε κρατά πίσω;

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν πρέπει ή όχι να διαγράψεις τις φωτογραφίες με πρώην σύντροφο σου, η πιο σωστή απάντηση που θα μπορούσε κανείς να σου δώσει, είναι «εξαρτάται». Μπορεί να είναι η πιο σωστή απάντηση μεν, αλλά είναι και η πιο περίπλοκη.

«Και αν το μετανιώσω;» ή «Και αν τις κοιτάω και με πληγώνουν και με κρατάνε πίσω;». Είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα που μπορούν να προκύψουν, τα οποία ταυτόχρονα μας χαώνουν και δεν μας βοηθούν να αποφασίσουμε. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Αν ο χωρισμός είναι φρέσκος και τα συναισθήματα είναι ακόμη έντονα, θα ήταν προτιμότερο να μην μπούμε στη διαδικασία να διαγράψουμε τα πάντα και να προσπαθήσουμε βεβιασμένα να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας. ΌΜΩΣ, το να υπάρχουν οι εικόνες με πρώην στην camera roll μας και να μας υπενθυμίζουν όσα μας πλήγωσαν, δεν είναι και το καλύτερο σενάριο.

Jenny.Gr

Επομένως η κατάλληλη επιλογή για αρχή, θα ήταν να τις προσθέσουμε σε έναν φάκελο (πχ στα hiddens), όπου θα μπορούμε να τις έχουμε κάπως ξεχασμένες στο κινητό μας, χωρίς όμως να «πέφτουμε» επάνω τους καθημερινά ή όποτε χρησιμοποιούμε τις υπόλοιπες εικόνες.

Αφού περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, και ο χρόνος έχει κάνει τη δουλειά του, τότε θα ήταν μια καλή στιγμή για να αποφασίσουμε αν τελικά υπάρχει λόγος για να τις κρατήσουμε, ή να τις διαγράψουμε οριστικά. Εδώ και πάλι προτεραιότητα έχει το συναίσθημα. Δηλαδή αν νιώθεις πως τις κοιτάς και σου προκαλούν κάτι δυσάρεστο που εξακολουθεί να σε πληγώνει, ίσως θα ήταν καλύτερο να τις ξεφορτωθείς.

Από την άλλη όμως, αν νιώθεις ότι σου προκαλούν απλώς νοσταλγία και σου θυμίζουν μια εποχή, η οποία έχει πλέον περάσει και εσύ είσαι έτοιμη να συνεχίσεις τη ζωή σου, τότε μάλλον είναι εντελώς ok να τις κρατήσεις.

Σε περίπτωση που απλά και πάλι δεν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, δώσε λίγο ακόμη χρόνο στον εαυτό σου και κάνε του τη χάρη να αφήσει πίσω καταστάσεις που σε πλήγωσαν, ώσπου να πάρεις την τελική απόφαση να ξεφορτωθείς ό,τι σε βαραίνει. Ή όχι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.