WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δεν είσαι σίγουρη αν έχεις οργασμό; Ιδού οι κλασικές ενδείξεις


JTeam

25 Μαΐου 2023

Δεν είσαι σίγουρη αν έχεις οργασμό; Ιδού οι κλασικές ενδείξεις
Οι ενδείξεις του οργασμού είναι συγκεκριμένες

Κάποιες φορές, σημασία έχει ο προορισμός και όχι μόνο το ταξίδι. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και ο οργασμός. Αν και δεν πρέπει να μάς γίνεται εμμονή, σεξ χωρίς οργασμό είναι σαν εορταστικό δείπνο χωρίς γλυκό. Καλό, αλλά με παράπονο στο τέλος.

Το θέμα με τον γυναικείο οργασμό είναι ότι ακόμα παραμένει ταμπού και υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό, που είτε δεν έχει βιώσει ποτέ οργασμό, είτε τον βιώνει σπάνια. Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε από τα βασικά και να εξηγήσουμε τι σημαίνει οργασμός και ποιες είναι οι ενδείξεις που σου λένε ότι, ναι, μόλις είχες έναν.

Ιατρικά μιλώντας, ο οργασμός προκαλεί αλλαγές στο σώμα, οι οποίες προκύπτουν από την αυξανόμενη διέγερση. Παρατηρείς ότι αυξάνονται οι παλμοί και η πίεση, ενώ μπορεί να υπάρξουν και κολπικοί σπασμοί κατά τη διάρκεια του οργασμού. Αν και δεν συμβαίνει σε όλους με τον ίδιο τρόπο, ο κοινός παρονομαστής είναι πάντα η σεξουαλική διέγερση.

Πώς καταλαβαίνεις ότι είχες οργασμό;

Όταν το βιώνεις, καταλαβαίνεις πότε συμβαίνει γιατί υπάρχει το αίσθημα μίας ολοκλήρωσης, που το διαδέχεται αυτό της χαλάρωσης. Αυξάνονται οι παλμοί και η σεξουαλική ένταση, και μετά δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αν και δεν το βιώνουν όλες οι γυναίκες με τον ίδιο τρόπο, ένταση ή διάρκεια, υπάρχει μία σωματική και ψυχολογική κορύφωση. Αυτό που ίσως σε μπερδεύει, είναι ότι δεν έχει πάντα την ίδια ένταση. Μπορεί ο οργασμός σου να είναι μικρός και λιγότερο σαρωτικός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.