WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 φράσεις που καλό είναι να μην ακούγονται αμέσως μετά το σεξ


Κλέλια Φατούρου

31 Μαΐου 2023

5 φράσεις που καλό είναι να μην ακούγονται αμέσως μετά το σεξ
Αν σου έρθει να τις πεις, καλύτερα μέτρα μέχρι το 10

Όταν μιλάμε για προσωπικές σχέσεις και σεξ, πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να εκφραζόμαστε όπως θέλουμε, αρκεί να μην κάνουμε κακό στον διπλανό μας (και στον εαυτό μας). Υπάρχει όμως και το σωστό timing για να πεις κάποια πράγματα, και μάλιστα με τον σωστό τρόπο. Δεν είναι, ας πούμε, η σωστή στιγμή να μιλήσεις για τον πρώην σου αμέσως μετά το σεξ. Όπως και πολλά άλλα πράγματα

«Ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα»

Πώς να κάνεις ένα κομπλιμέντο να ακουστεί σαν προσβολή. Μπορεί πράγματι να μην το περίμενες, αλλά τι θα κερδίσεις με το να προσβάλεις έναν άνθρωπο, με τον οποίο μόλις μοιράστηκες στιγμές ηδονής;

«Δεν ήταν έτσι με τον πρώην μου»

Είτε το εννοείς θετικά, είτε αρνητικά, είναι φάουλ. Ακόμα και αν μιλάμε για έναν νέο παρτενέρ ή μία μακροχρόνια σχέση, η σύγκριση δεν είναι ποτέ ωφέλιμη και καταστρέφει τη στιγμή.

«Προφυλακτικό βάλαμε;»

Είναι λάθος φράση γιατί πρέπει να ακούγεται πάντα πριν το σεξ και όχι μετά. Πάνω από όλα η ασφάλεια και η υγεία μας.

«Φύγε τώρα»

Είναι πολύ οκ να κάνεις one night stand και να το ξέρετε και οι δύο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιθετικός ή αυστηρός. Όλα μπορούν να ειπωθούν με διακριτικό και ευγενικό τρόπο.

Απόλυτη σιωπή

Αν μιλάμε ειδικά για τις πρώτες φορές με κάποιον, η απόλυτη σιωπή μπορεί να παρερμηνευθεί πολύ εύκολα. Δεν χρειάζεται να αναλύσετε το σεξ, αλλά μπορείτε να δείξετε αν λειτούργησε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.