WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 πράγματα που οι άντρες μισούν στο σεξ (αλλά δεν το λένε)


Κλέλια Φατούρου

7 Ιουνίου 2023

4 πράγματα που οι άντρες μισούν στο σεξ (αλλά δεν το λένε)
Unsplash/ana nichita
Ας αρχίσουμε να επικοινωνούμε τέλος πάντων

Θα έλεγε κανείς ότι θα είχαμε φτάσει στο σημείο όπου είναι οκ να μιλάς για τα συναισθήματά σου, ανεξαρτήτως φύλου. Που η επικοινωνία είναι πάντα ανοιχτή σε ένα ζευγάρι και δεν υπάρχουν ντροπές. Ε, έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε, γιατί όλοι είμαστε ακόμα σε φάση που δεν μιλάμε για αυτά που θέλουμε, ή δεν θέλουμε στο σεξ.

Τελικά δεν είναι μόνο οι γυναίκες που δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους. Πολλοί άντρες νομίζουν ότι περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα από αυτούς και το αποτέλεσμα είναι κανείς δεν μιλάει και πηγαίνουμε όλοι στα τυφλά. Ποια είναι λοιπόν αυτά που δεν θα παραδεχθούν, αν και θα έπρεπε;

Το γδύσιμο

Δεν είναι ότι δεν τους αρέσει να γδύνονται. Είναι ότι φαίνεται λιγότερο ερωτικό από το γυναικείο γδύσιμο και νομίζουν ότι πρέπει να το κάνουν γρήγορα, πριν τους πάρεις χαμπάρι.

Το να μαντεύουν συνέχεια

Εδώ έρχεται το πρόβλημα της επικοινωνίας που λέγαμε. Έχουμε μάθει ότι ο σωστός εραστής ξέρει πολύ καλά τι κάνει και δεν χρειάζεται καμία καθοδήγηση. Προφανώς και είναι λάθος γιατί δεν είναι όλες οι γυναίκες το ίδιο και οι ανάγκες διαφέρουν. Όσο δεν μιλάμε, τόσο θα γίνονται όλα τυχαία.

Η άποψη ότι θέλουν να κάνουν συνέχεια σεξ

Δεν ξέρω ποιος ξεκίνησε αυτό τον μύθο, αλλά οι άντρες είναι σαν τις γυναίκες και δεν θέλουν να κάνουν συνέχεια σεξ. Μπορεί να περνούν φάση αυξημένης libido, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Η ψυχολογία τους παίζει ρόλο και ναι, είναι πιθανό να προτιμήσουν να δουν μία ταινία από το να κάνουν σεξ.

Ότι δεν μπορούν να μιλούν για τέτοια θέματα

Εδώ ο καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη του και να καταλάβει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν μιλάμε. Έτσι όπως οι γυναίκες πρέπει να καθοδηγούν τον παρτενέρ τους προς τον οργασμό τους, έτσι και οι άντρες πρέπει να λένε τι λειτουργεί και τι όχι. Μιλάμε εξάλλου για ομαδικό άθλημα, και όχι ατομικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.