Όσο ζούμε, μπορούμε να ελπίζουμε...

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Όσο ζούμε, μπορούμε να ελπίζουμε...

Είναι γεγονός πώς όλοι βιώνουμε δύσκολες στιγμές. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα προβλήματα έχουν αυξηθεί. 

Υπάρχει όμως ένα αρκετά ηχηρό αλλά σ΄αυτή την πραγματικότητα. Ένα αλλά που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να το παλεύουμε και να ελπίζουμε. Η ελπίδα είναι διεγερτικό για τη ζωή, πολύ πιο σημαντικό και ανώτερο από την τύχη.

Ένας παλιός μύθος λέει πως, όταν η Πανδώρα άνοιξε το απαγορευμένο κουτί και προσπάθησε να δει μέσα από το άνοιγμα του, ο τρόμος την ανάγκασε να αποστρέψει αμέσως το βλέμμα της. Ένας πυκνός καπνός σε τεράστιες σπείρες άρχισε να βγαίνει από το κουτί, με χιλιάδες φρικτά φαντάσματα να διακρίνονται σ’ εκείνα τα ερέβη που κατέκλυζαν τον κόσμο και σκοτείνιαζαν τον ήλιο. Ήταν όλες οι αρρώστιες, οι πόνοι, οι άσχημες και διαστροφές του κόσμου. Όλα έβγαιναν από το κουτί και εισέβαλαν βίαια στα ήσυχα σπίτια των ανθρώπων. Η Πανδώρα προσπάθησε να το κλείσει και σταματήσει την έξοδο των δεινών, προσπαθώντας να διορθώσει την καταστροφή που είχε προκαλέσει. Μάταια όμως, το αμετάκλητο πεπρωμένο εκπληρωνόταν κι από τότε η ζωή των ανθρώπων αντιμετωπίζει τις δυστυχίες που εξαπέλυσε ο Δίας.

Όταν, ο καπνός εξανεμίστηκε και το κουτί έμοιαζε άδειο, η Πανδώρα κοίταξε μέσα στο κουτί και είδε να έχει απομείνει ένα χαριτωμένο πουλάκι με φτερά σαν ηλιοτρόπια. Ήταν η Ελπίδα. Έκλεισε βιαστικά το κουτί εμποδίζοντας έτσι να δραπετεύσει και κι αυτή. Για το λόγο αυτό η ελπίδα των ανθρώπων παραμένει φυλαγμένη στην πιο βαθιά κόχη της καρδίας μας. Ότι και αν συμβαίνει στην ζωή μας, νιώθουμε μέσα μας την ελπίδα, η οποία μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Μην σταματάτε να ελπίζετε!

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss