Ας ξανασυστηθούμε φέτος τα Χριστούγεννα

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ας ξανασυστηθούμε φέτος τα Χριστούγεννα

"Γνώθι σ' αυτόν" αυτή η ρήση που αποδίδεται στον Σωκράτη ήταν γραμμένη στην είσοδο του ναού των Δελφών και είχε στόχο να παροτρύνει τους επισκέπτες να γνωρίσουν τα όρια της φύσης τους, καθώς και να μην επιδιώκουν όσα προορίζονται μόνο για τους θεούς. Η συνείδηση της άγνοιάς μας είναι απαραίτητη συνθήκη για να δημιουργηθεί η πραγματική σοφία.

Δυστυχώς όμως δεν έχουμε το χρόνο να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε καθημερινά  και να δούμε τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι όχι. Να ξεκαθαρίσουμε τα σημαντικά απ΄τα ασήμαντα. Το βασικό της διαλογής αυτής είναι η "οργάνωση" των συναισθημάτων μας. Τι εννοούμε;

Φορτιζόμαστε τόσο πολύ συγκινησιακά που δεν προλαβαίνουμε να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας και να δούμε πως να τα διαχειριστούμε. Με αποτέλεσμα να έχουμε μεταμορφωθεί σε ένα καζάνι που βράζει γεμάτο ένταση, θυμό, απογοήτευση, ανασφάλεια, θλίψη. Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ευκαιρία για ξεκαθάρισμα. Βάλτε λοιπόν κάτω όλες τις σκέψεις που σας εγκλωβίζουν από το να εκφραστείτε και να ευχαριστηθείτε τη ζωή σας και ξανασυστηθείτε  μ΄εσάς.

Πώς μπορείτε λοιπόν να γνωρίσετε τον εαυτό σας;

  • Εξερευνήστε τον εσωτερικό σας κόσμο, όπου βρίσκονται όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε με πληρότητα.
  • Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους.
  • Να ζείτε έχοντας συνείδηση των πράξεων σας και των συνεπειών σας.
  • Να είστε συνεπείς στη φύση σας, χωρίς να προσπαθείτε να φαίνεστε κάτι που δεν είστε.

Ακόμα, αντί να δίνετε σημασία στις επιφανειακές διαφορές που χρησιμεύουν μόνο για να σας απομακρύνουν, προσπαθήστε να δείτε τα κοινά που έχετε με τους άλλους: να ένα οικουμενικό μάθημα σοφίας που σας βοηθάει να πορεύεστε στον κόσμο. Μην προσπαθείτε να δείτε τις σας χωρίζει αλλά τι σας ενώνει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss