Μελαγχολήστε σήμερα καθώς έχουμε "Blue Μοnday"

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μελαγχολήστε σήμερα καθώς έχουμε "Blue Μοnday"

Αν αισθάνεστε θλιμμένοι, κουρασμένοι ή άτυχοι σήμερα, μην ανησυχείτε, καθότι είστε και εσείς θύματα της πιο καταθληπτικής Δευτέρας του χρόνου.

Η σημερινή ημέρα, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, ονομάζεται «Blue Monday» και ορίστηκε μέσα από την ανάλυση ενός μαθηματικού τύπου ο οποίος συνυπολογίζει τον καιρό, τα χρέη, το διάστημα το οποίο έχει μεσολαβήσει από τα Χριστούγεννα, οι στόχοι της νέας χρονιάς οι οποίοι μας απασχολούν, καθώς και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, πρόκειται για έναν μαθηματικό τύπο ο οποίος απορρίπτεται από τους ίδιους τους... μαθηματικούς. Ο λόγος σύμφωνα με αυτούς είναι πως δεν αποτελεί προϊόν μαθηματική επιστήμης αλλά ψευδοεπιστήμης και ψέγουν όσους τον χρησιμοποιούν λέγοντας πως ασχολούνται με ανοησίες.

Ωστόσο παρά τις παρατηρήσεις των μαθηματικών, οι παρατηρήσεις που είναι βγαλμένες μέσα από την ζωή δείχνουν πως ένα μεγάλο μέρος ερωτηθέντων θεωρεί την σημερινή ημέρα ως την χειρότερη της χρονιάς με δεύτερη στις προτιμήσεις του να είναι η Πρωτοχρονιά. Και σαν να μην έφταναν αυτά, για να δούμε την πιο χαρούμενη ημέρα πρέπει να περιμένουμε αρκετά, καθώς σύμφωνα με τον Κλιφ Άρναλ, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, η πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στις 21 και 24 Ιουνίου.

To διαβάσαμε στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss