5+1 φράσεις που δεν λες σε ένα άτομο με μελαγχολία

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

5+1 φράσεις που δεν λες σε ένα άτομο με μελαγχολία

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να αισθανθούν καλύτερα και να χαμογελάσουν πάλι, λέμε πράγματα που τελικά δεν τα βοηθούν καθόλου. Η σιωπή στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να ΄ναι πιο βοηθητική.

Αν λοιπόν θέλετε να συμπαρασταθείτε σε κάποιον τότε καλύτερα να αποφύγετε τις εξής φράσεις:

  1. Ξέρω πως νιώθεις. Αν δεν έχεις βιώσει την ίδια ή παρόμοια κατάσταση, όχι δεν ξέρεις απλά φαντάζεσαι.
  2. Να είσαι αισιόδοξος, όλα θα γίνουν. Αν ήταν αισιόδοξος δεν θα μελαγχολούσε τώρα. Ναι, θέλετε να του πείτε ότι η ζωή είναι ωραία και το πιο ωραίο είναι να παλεύεις γι΄αυτήν. Αλλά δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Πρώτα, θα πρέπει να βρει την χαμένη αυτοπεποίθησή του.
  3. Χαμογέλα και λίγο. 
  4. Θα πρέπει όμως να κάνεις κουράγιο για τα παιδιά σου. Αυτό όμως το λέτε εσείς που είστε εκτός και βλέπετε τα πράγματα με λογική. Όταν όμως είστε μέσα στα πράγματα και όλα γύρω σας γκρεμίζονται δεν μπορείτε να έχετε την ίδια κρίση. Θα πρέπει να κάνετε focus στο άτομο και όχι στα παιδιά. Ίσα-ίσα η συμβουλή αυτή του δημιουργεί τύψεις.
  5. Είναι όλα στο μυαλό σου. Η αλήθεια είναι πως το μυαλό μας παίζει πολλές φορές παιχνίδια και πως όλα είναι θέμα οπτικής. Αν τα βλέπουμε όλα γύρω μας μαύρα και μίζερα, αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Ωστόσο, δεν βοηθά να ειπωθεί κάτι τέτοιο. 
  6. Υπάρχουν άλλοι που είναι χειρότερα. Δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία σύγκρισης.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss