Οι άνθρωποι που είναι "κατσουφιασμένοι" καταλήγουν να μην είναι ελκυστικοί

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Οι άνθρωποι που είναι "κατσουφιασμένοι" καταλήγουν να μην είναι ελκυστικοί

Έχει καταντήσει κουραστικό και εξαντλητικό να βλέπεις γύρω σου θλιμμένα πρόσωπα.

Προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα. Δεν ακούς τίποτα άλλο. "Αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο να ακούσεις, τα προβλήματα είναι υπαρκτά". Οκ, εμείς δεν αντιλέγουμε για την ύπαρξη τους. Εμείς διαφωνούμε σχετικά με το που εστιάζει κανείς στη ζωή του. Σκεφτείτε πως είστε φωτογράφοι. Έχετε μια υπέροχη φωτογραφική μηχανή και γυρνάτε στους δρόμους.

Όποια εικόνα σας αρέσει την φωτογραφίζετε. Είστε ελεύθεροι να εστιάσετε όπου θέλετε. Το θέμα είναι πως αν ξεκινήσετε να κάνετε πολύ ζουμ, θα χάσετε μέρος της εικόνας. Αν για παράδειγμα, ζουμάρετε σ΄έναν άστεγο που κοιμάται στο δρόμο ή κάποιον που ψάχνει στα σκουπίδια, κινδυνεύετε να χάσετε τον άνθρωπο που τον πλησιάζει για να του προσφέρει βοήθεια. Η φωτογραφία σας λοιπόν θα έδειχνε μία μόνο πλευρά της ζωής. Αυτή που θα δεχόσασταν ως πραγματικότητα. 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και αν δεν είστε φωτογράφοι. Έχετε την επιλογή να κάνετε "ζουμ" εκεί που θέλετε. Μπορεί να βλέπετε προβλήματα, πως δεν έχετε λύσεις, αλλά να χάνετε από το κάδρο τους ανθρώπους που είναι γύρω σας και σας αγαπούν. Προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους αλλά εσείς δεν μπορείτε να την αντιληφθείτε.

Εμείς έχουμε να σας πούμε οι άνθρωποι που είναι κατσουφιασμένοι όλη μέρα καταλήγουν να μην είναι καθόλου ελκυστικοί. Η αισιοδοξία είναι το κλειδί. Δεν έχει σημασία πόσο βαθιά έχουμε βουλιάξει, ο αισιόδοξος γνωρίζει ότι η ζωή είναι ένα βαγόνι σε τρενάκι λούνα πάρκ και ότι, εκεί που μοιάζει να υψώνεται πάνω από τους υπόλοιπους θνητούς, την ίδια στιγμή πέφτει στη μεγαλύτερη απελπισία.

Εκεί ακριβώς είναι που δεν πρέπει να χάσει το κουράγιο του και να την καλή του διάθεση. Για το λόγο αυτό σταματήστε να τα βλέπετε όλα μαύρα. Μόλις αλλάξετε οπτική όλα θα είναι διαφορετικά.

Και μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ:

"Είναι πιο εύκολο ν΄αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς μ΄ένα χαμόγελο παρά με την αιχμή ενός σπαθιού". 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss