Τύχη, σύμπαν ή Θεός;

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τύχη, σύμπαν ή Θεός;

Πώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την ιστορία του 55χρόνου άντρα που κέρδισε 2 εκατ. ευρώ στο λόττο, ο οποίος να σημειωθεί πως είναι άστεγος;

Ο Λάσλο Άντρασεκ σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι RTL Klub, γιατί φυσικά και έγινε πρώτη είδηση η ιστορία του, είπε αστειευόμενος «Είχα προσευχηθεί στον Θεό να μου στείλει λίγα χρήματα, όχι τόσα πολλά» και συμπλήρωσε «Το μόνο που ήθελα ήταν να αποκτήσω μια φυσιολογική ζωή, τίποτα παραπάνω". Όπως αποκάλυψε είχε παίξει λόττο την παραμονή της κλήρωσης, τον Σεπτέμβριο του 2013, με κάτι τελευταία κέρματα που είχε. Εντυπωσιακό; Αν σε θέλει η τύχη. Η ζωή του άλλαξε εντυπωσιακά,  αφού με τα κέρδη του αγόρασε ένα σπίτι για τον ίδιο και τη γυναίκα του καθώς και άλλο ένα διαμέρισμα για τα τρία τους παιδιά. Βοήθησε οικονομικά τους αδελφούς του και έκανε δώρο στον εαυτό του ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο. Η μοναδική «πολυτέλεια» που επέτρεψε στον εαυτό του πάντως ήταν μια μεγάλη τηλεόραση με επίπεδη οθόνη για να απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Η ιστορία του μας προβλημάτισε σχετικά με τη μοίρα, τα παιχνίδια της ζωής και την τύχη αλλά και μας συγκίνησε με τη στάση του. Ένας άνθρωπος που έμεινε στο δρόμο, χωρίς να έχει τίποτα, απέκτησε μέσα σε μία στιγμή τα πάντα. Κι ενώ θα μπορούσε να τα ξοδέψει όπως θα ήθελε, σκέφτηκε τους ανθρώπους γύρω του. Αγόρασε σπίτι, βοήθησε οικονομικά. Έρχεται ως επιβεβαίωση η επιλογή του για να μας πει πως τελικά το να είσαι "άνθρωπος" δεν καθορίζεται από τίποτα και κανένα παρά μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ακόμα, κι όταν δεν έχεις τίποτα μπορείς να ελπίζεις. Με τα τελευταία κέρματα έπαιξε λόττο, που οι περισσότεροι από εμάς αν το βλέπαμε θα λέγαμε "Καλά αντί αν πάει να φάει κάτι, κάθεται και παίζει τυχερά παιχνίδια" ή κάποιοι άλλοι θα βιαζόντουσαν να πουν "Γι΄αυτό κατέληξε στο δρόμο, εθισμένος με το τζόγο ήταν, καλά να πάθει".  Κι όμως, εκείνος άλλαξε τη ζωή του. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss