Συμβουλές αυτοπεποίθησης από το Dove

Παρασκευή 07 Μαρτίου 2014

Παρασκευή 07 Μαρτίου 2014

Συμβουλές αυτοπεποίθησης από το Dove

Είσαι μία από τις 7 στις 10 γυναίκες που κρύβονται από το φωτογραφικό φακό; 

Θυμόμαστε όλες τον εαυτό μας σε μικρή ηλικία να ποζάρει στο φακό χωρίς ντροπή, αφού καμία δεν σκεφτόταν την εμφάνισή της. Καθώς μεγαλώνουμε η αμηχανία μπροστά στο φακό μεγαλώνει. Σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Dove, το 77% των γυναικών κρύβονται επειδή δεν αισθάνονται άνετα με την εμφάνισή τους και είναι οι πιο σκληροί κριτές του εαυτού τους. Αιτία είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση των γυναικών με αποτέλεσμα να στερούνται τη δυνατότητα να απαθανατίζουν χαρούμενες στιγμές με αγαπημένα τους πρόσωπα από γιορτές, διακοπές, γάμους, ακόμη και από τη γέννηση ενός παιδιού.

Το Dove πιστεύει ότι κάθε γυναίκα πρέπει να αισθάνεται άνετα με την εξωτερική της εμφάνιση γι’ αυτό δεσμεύεται για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου η ομορφιά θα αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους. Συνεργάστηκε λοιπόν με κορυφαίους ειδικούς σε θέματα σωματικής αυτοπεποίθησης, ώστε να βοηθήσει τις γυναίκες να αναγνωρίσουν την ομορφιά τους και με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσουν κάθε ενδοιασμό τους μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και νιώστε άνετα μπροστά στην κάμερα:

1. Να θυμάστε ότι κάθε φωτογραφία κλείνει μέσα της και μία ξεχωριστή στιγμή. Το πώς φαίνεστε είναι ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά όχι το μόνο. Γιατί οι φωτογραφίες συνδέονται κυρίως με τα συναισθήματα που νιώθουμε κάθε φορά. Δώστε λοιπόν έμφαση στη στιγμή, αφεθείτε σε αυτήν και ξεχάστε για λίγο το πώς φαίνεστε.

2. Απαγορέψτε στον εαυτό σας επικριτικά σχόλια του τύπου «φαίνομαι χοντρή» ή «τα μαλλιά μου είναι απαίσια σήμερα». Όσο περισσότερο πιστεύετε στη δική σας ομορφιά, τόσο περισσότερο το εκπέμπετε και στους γύρω.

3. Εάν έχετε μία σημαντική ημέρα ή ξέρετε ότι κάποιος γύρω σας θα τραβά φωτογραφίες, αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στην προετοιμασία σας. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας προϊόντα και φορέστε το ρούχο που σας κάνει να νιώθετε άνετα. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να φορέσετε το καλύτερο χαμόγελό σας. Έτσι, σίγουρα θα αισθάνεστε πιο όμορφα με τον εαυτό σας.

4. Τολμήστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσετε νέες διασκεδαστικές πόζες μπροστά στην κάμερα, είτε μόνη είτε με παρέα. Θα σας κάνει σίγουρα να γελάσετε, πράγμα που θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμψει.

5. Αντί να αγχώνεστε για το αν βγαίνετε καλή στις φωτογραφίες, σκεφτείτε ότι κάθε φορά που θα τις κοιτάτε στο μέλλον θα νιώθετε γεμάτη χαρά που κρατήσατε για πάντα αυτές τις απλές και σημαντικές στιγμές.

Κάντε τη διαφορά λοιπόν και ενθαρρύνετε τις φίλες σας να κάνουν το ίδιο! Επισκεφθείτε τη σελίδα του Dove Greece στο Facebook https://www.facebook.com/DoveGreece ή χρησιμοποιήστε το hashtag #MyBeautifulSelf για να συμμετάσχετε στη συζήτηση, να ενημερωθείτε πώς θα ξεπεράσετε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας που σχετίζονται με την ομορφιά, και πώς να νιώσετε άνετα μπροστά στο φωτογραφικό φακό. (Δείτε το Camera Shy video εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=yiX8gTJdRHg ).

Η αληθινή ομορφιά κρύβεται μέσα σου! Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss