6 λόγοι για τους όποιους δεν πρέπει να στεναχωριέσαι που είσαι single

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

6 λόγοι για τους όποιους δεν πρέπει να στεναχωριέσαι που είσαι single

Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε που δεν έχετε βρει ακόμη το "άλλο σας μισό". Και αν νομίζετε πως έχουμε άδικο, διαβάστε 6 επιχειρήματα που σας θέτουμε ως αντίλογο.

«Ποιος νοιάζεται;» Οι άνθρωποι γύρω σας  σας δίνουν συνεχώς συμβουλές για το πώς θα αλλάξετε το κοινωνικό σας status. «Μην είσαι πολύ σνομπ», «Να είσαι πιο χαμογελαστή», «Να μην μιλάς πολύ», «Να τον κοιτάς επίμονα» και πόσα ακόμα λέγονται στις παρέες μέχρι τελικά το «μαύρο πρόβατο» (η single δηλαδή) να βρει ταίρι. Εμείς δεν θα διαφωνήσουμε με το ενδιαφέρον των φίλων σας γιατί ωραίες οι συμβουλές, ωραία και τα προξενιά αλλά θα σταθούμε στο "ποιος νοιάζεται τελικά περισσότερο"; Εσείς ή εκείνοι; Αν δεν πάρετε τη ζωή στα χέρια σας τότε μην περιμένετε απ΄τους άλλους.

Τα social media είναι απάτη: Μην χαζεύετε τα post των δεσμευμένων-γνωστών σας. Γέλια, αγκαλιές, ταξίδια, φιλιά κτλ που δείχνουν μια τέλεια εικόνα. Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα σε μία σχέση. Μακάρι, να είναι ευτυχισμένοι αλλά πάντα υπάρχει και ο "αντίποδας" που φυσικά δεν θα το δείτε στο Instagram.

Δεν είστε η "μόνη": Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι γύρω σας που βιώνουν την μοναξιά αλλά και την απελπισία πως δεν θα βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Για αυτό μην το παίρνετε τόσο βαριά και φυσικά μην το χρεώνεται στον εαυτό σας ως προσωπική αποτυχία.

Δεν υπάρχει κάποια χρονική δέσμευση πλέον: Παλιότερα, οι γυναίκες απ΄τα 18 έπρεπε να παντρευτούν αλλιώς η κοινωνία τους κρέμαγε την ταμπέλα της "γεροντοκόρης". Αυτό με τον καιρό άλλαξε. Οι γυναίκες επενδύουν στην καριέρα και την προσωπική εξέλιξη. Σωστό ή λάθος δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τοποθετηθούμε επί του θέματος. Το αναφέρουμε όμως για να τονίσουμε πως δεν υπάρχει κάποια χρονική δέσμευση. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Μπορεί οι φίλοι σας να ανεβάζουν φωτογραφίες στο facebook από γάμους και βαφτίσια αλλά αν εσείς να μην έχετε νιώσει την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Δεν είναι trend o γάμος.

Να εκτιμάτε ότι έχετε: Ναι, ακόμα και την μοναξιά και την ησυχία και την ελευθερία σας. Με ότι έχει κανένας πορεύεται. (off the record ξέρετε πόσοι δεσμευμένοι σας ζηλεύουν;). Βγείτε λοιπόν έξω, φλερτάρετε, γοητεύστε, ζήστε το. Μια χαρά θα σας ανανεώσει και θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Να είστε χαρούμενες για τους φίλους σας. Μη ζηλεύετε δεν είναι ωραίο! Σταματήστε λοιπόν να ακούτε ξανά και ξανά το "οι φίλοι μου όλοι εδώ και χρόνια, ζευγάρια γίναν, φτιάξαν σπίτια, μονάχα εμένα χάσκει ακόμα…" Δεν είναι πρέπον.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss