6 πράγματα που μόνο οι ντροπαλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

6 πράγματα που μόνο οι ντροπαλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γύρω μας που δεν απολαμβάνουν την έντονη κοινωνική ζωή. Δεν τους αρέσει να τραβούν τα βλέμματα και να βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Οι πιο κοινωνικοί τώρα και εξωστρεφείς άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τη δυσκολία αυτή. Τους φαίνεται αδιανόητο. 

Για το λόγο αυτό υπάρχει μία "άτυπη" κατανόηση μεταξύ των ντροπαλών ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά τα εξής:

  1. Την αμηχανία που νιώθουν όταν βρίσκονται σ΄ένα χώρο με άγνωστα πρόσωπα. Νιώθουν σαν έκπτωτοι απ΄τον ουρανό. Ψάχνουν να βρουν μια γωνιά να καθίσουν ώστε να μην είναι στο κέντρο των εξελίξεων.
  2. Είναι πολύ καλοί ακροατές. Επειδή δεν συμμετέχουν έντονα σε συζητήσεις καθώς ντρέπονται, έχουν γίνει πολύ καλοί στο να ακούνε τους άλλους. Έτσι, έχουν καταφέρει να είναι πιο βοηθητικοί, με υψηλή ικανότητα να μπαίνουν εύκολα στα παπούτσια των άλλων.
  3. Επειδή έχουν έντονο το αίσθημα της ντροπής είναι πιο προσεκτικοί σ΄ότι κάνουν ή πουν. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλουν να εκτεθούν.
  4. Νιώθουν άβολα και άσχημα, όταν πρέπει να κάνουν μία παρουσίαση ή να μιλήσουν για οποιοδήποτε λόγο μπροστά σε κόσμο. Η θερμοκρασία του σώματος τους ανεβαίνει στα ύψη.
  5. Ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα, ακόμα και να ηγηθούν μιας ομάδας, όμως πρέπει να δουλέψουν σκληρά και κυρίως με τον εαυτό τους.
  6. Το να είσαι ντροπαλός θεωρείται λανθασμένα μειονέκτημα. Είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό όπως όλα τα άλλα. Έχει τα υπέρ και τα κατά του, που σε πολλές περιπτώσεις τα υπέρ είναι περισσότερα. Οι ντροπαλοί άνθρωποι, είναι ήρεμοι και ψύχραιμοι με τους άλλους ανθρώπους. Δεν είναι τόσο άκαμπτοι και ισχυρογνώμονες. Δέχονται τις απόψεις των άλλων και μπορούν να είναι αρκετά βοηθητικοί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss