Η σημασία της ανανέωσης είναι πιο σπουδαία από όσο φαντάζεστε

Πέμπτη 09 Απριλίου 2015

Πέμπτη 09 Απριλίου 2015

Η σημασία της ανανέωσης είναι πιο σπουδαία από όσο φαντάζεστε

Οι μικρές ανανεωτικές αλλαγές που μας "μεταποιούν" τη μέρα, το σπίτι, τη ντουλάπα και επί της ουσίας τη ζωή είναι πολύ πιο σπουδαίες από όσο νομίζουμε. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο, πολλές φορές μένουμε σε πράγματα που ξέρουμε, που έχουμε συνηθίσει και που μας είναι γνώριμα και οικεία, ακόμα κι αν πια δεν μας αρέσουν, δεν μας κάνουν ή μας έχουν απλά κουράσει.

Οι αλλαγές όμως σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες έχουν πολλά ευεργετικά οφέλη και μας βοηθούν να ξεπεράσουμε σοβαρά προβλήματα, όπως έναν χωρισμό ή μια απώλεια. Όταν παίρνουμε την απόφαση για ανανεωτικές κινήσεις, είναι σαν να ψιθυρίζουμε στον εαυτό μας "προχώρα", "κινήσου",  μην "επαναπαύεσαι". O Rollo May λέει πως αν δεν προχωρά κανείς, αν δεν ανανεώνεται, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το νευρωσικό άγχος. Αντιθέτως, το άγχος μειώνεται μέσω των μικρών καθημερινών φρεσκαρισμάτων.

Αγοράστε κάτι μικρό για τον εαυτό σας, προσθέστε ένα χρώμα που δεν συνηθίζατε στην γκαρνταρόμπα σας, κόψτε τα μαλλιά σας, κάντε κινήσεις που θα κάνουν κάθε μέρα χαρούμενη. Τέτοιου είδους κινήσεις κάνουν την καρδιά να λειτουργεί καλύτερα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και οξύνουν την αποφασιστικότητα και την διεκδικητικότητά μας και σε άλλους τομείς. 

Επιπλέον γινόμαστε πιο τολμηροί και ανακαλύπτουμε πράγματα και ιδιαίτερες εκφάνσεις τους εαυτού μας που δεν τις ξέραμε, όχι απαραιτήτως άμεσα μα και έμμεσα. Η αλλαγή ορίζει πολλά παραπάνω από όσα μέχρι τώρα νομίζατε, γι'αυτό ας μη δειλιάζουμε να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας μικρές τονωτικές ενέσεις αναζωογόνησης.

More for you

 
 

Don't Miss