12 βιωματικά πορτρέτα από μια γυναίκα με αγχώδεις διαταραχές

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

12 βιωματικά πορτρέτα από μια γυναίκα με αγχώδεις διαταραχές

Η 23χρονη φωτογράφος Katie Crawford συμβιώνει με την ψυχική νόσο από τα 11 της. "Μην προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν το έχει ζήσει, τι είναι η ψυχική νόσος. Είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις τα χρώματα σε έναν τυφλό". Πανικός, θλίψη και φόβος την κυριεύουν συχνά, οδηγώντας την σε δύσκολους δρόμους.

Για να σκοτώσει τον δράκο ή έστω να τον φοβερίσει, χρησιμοποίησε τα δικά της όπλα. Δημιούργησε τη φωτογραφική σειρά "My Anxious Heart" μέσα από την οποία κάνει εικόνα όλα όσα αισθάνεται όταν κάποιος δίπλα της την προτρέπει να πάρει βαθιές ανάσες και να ηρεμίσει. 

"Το άγχος απαγορεύει στον ασθενή να ρισκάρει να ανακαλύψει, να εξερευνήσει νέες ιδέες και να απομακρυνθεί από την ζώνη ασφαλείας. Είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα ηρεμήσεις από αυτό. Το άγχος θα κυριεύει ενώ είσαι ευτυχισμένος ή ακόμη και όταν είσαι χαμένος στις σκέψεις σου. Έρχεται ήσυχα, υπενθυμίζοντας σου τις περασμένες αποτυχίες σου αλλά και τις συνέπειες των μελλοντικών σου σχεδίων".

Το προσωπικό της βίωμα γίνεται εργαλείο αναπαράστασης και η Katie Crawford ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτό. "Χρησιμοποιώντας τις δικές μου εμπειρίες, απαθανατίζω και την ωμή πραγματικότητα της αγχωτικής διαταραχής. Μέσα από αυτό το προσωπικό ταξίδι, ωρίμασα και ανακάλυψα ότι απεικονίζοντας τους βαθύτερους φόβους μου, λειτούργησε θεραπευτικά για μένα αλλά και ως διέξοδος για τους άλλους ώστε να εκφράσουν την καταπίεσή τους και να προχωρήσουν με τις δικές τους μεθόδους θεραπείας".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
11 photos

More for you

Don't Miss