Δείτε ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία να παντρευτείτε για έναν επιτυχημένο γάμο

Σάββατο 08 Αυγούστου 2015

Σάββατο 08 Αυγούστου 2015

Δείτε ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία να παντρευτείτε για έναν επιτυχημένο γάμο

Φουλ ερωτευμένοι ή πιο χαλαροί σαν ζευγάρι πλέον, όταν αποφασίζετε να παντρευτείτε και να πείτε το πολυπόθητο "I do", το μόνο που επιζητάτε είναι να προχωρήσετε σε έναν επιτυχημένο γάμο που θα μακροημερεύσει. Πότε όμως είναι η καταλληλότερη ηλικία για να κάνετε το μεγάλο βήμα;

Η επιστήμη απεφάνθει! Το πανεπιιστήμιο της Utah, μετά από έρευνες που κράτησαν από το 2006 μέχρι το 2010, έβγαλε τα πορίσματά του. Ο γάμος στα 20 έχει 50% πιθανότητες να αποτείχει συγκριτικά με τα 25, ενώ κάθε χρονιά μετά τα 25, οι πιθανότητες να χωρίσετε μειώνονται κατά 11%.

Από τα 32 και μετά, οι πιθανότητες να διαλυθεί ο γάμος σας αυξάνεται σε ποσοστό 5% κάθε χρόνο. Η αιτιολογία αυτής της θεώρησης στηρίζεται από τον Nicholas H. Wolfinger στο εξής: "Αν για παράδειγμα παντρευτείς μετά τα 30, το πιο πιθανό είναι ότι είχες και περισσότερες περίπλοκες σχέσεις (και γενικά ότι έχεις περισσότερους πρώην συντρόφους), κάτι που σε κάνει αυτόματα πιο ευάλωτη στην απιστία".

Το ζευγάρι και μόνο αυτό ξέρει την πορεία και ορίζει τις επιλογές του. Το σημαντικότερο όλων είναι η απόφαση γάμου να είναι μια ώριμη και σοβαρή απόφαση και όχι μια επιπόλαιη κίνηση που μπορεί να σας οδηγήσει σε δυσάρεστες και άβολες καταστάσεις.

More for you

 
 

Don't Miss