5 τρόποι για να γίνετε καλύτεροι φίλοι με τους φίλους σας!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

5 τρόποι για να γίνετε καλύτεροι φίλοι με τους φίλους σας!

Η φιλία είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική στη ζωή όλων. Συμβαίνει όμως μερικές φορές ο ρόλος κάποιου ως φίλος να παρερμηνεύεται σε συμβουλάτορα ή ακόμα χειρότερα σε γονέα-προστάτη. Και σ’ αυτό το σημείο η ουσία της φιλίας εξατμίζεται και η σχέση μπορεί να γίνει κουραστική.

 

Προσέχοντας όμως 5 σημεία που μπορεί να σας παρασύρουν τότε η φιλική σας σχέση θα παραμείνει υγιής και ισορροπημένη.

1. Σταματήστε να δίνετε συνέχεια συμβουλές. Κινδυνεύετε να είστε ο ‘ τα ξέρω όλα’ και αυτό δεν σας κάνει καλό φίλο. Να είστε λιγότερο επικριτικοί και πιο εναλλακτικοί όταν πρόκειται να συζητάτε προβλήματα των φίλων σας.

2. Ανανεώστε τη φιλία σας. Φέρτε σε επαφή φίλους σας από διαφορετικές παρέες. Δείξτε πόσο ανοιχτοί είστε και αφήστε τους φίλους σας να γνωρίσουν πτυχές του χαρακτήρα σας που ίσως μαζί τους δεν θα εμφανίζατε ποτέ. 3. Χαρείτε με την επιτυχία των φίλων σας. Μπορεί αυτό να θεωρείται δεδομένο, πολλές φορές όμως μία επιτυχία φέρνει και ζήλεια. Εντάξει παραδεχτείτε ότι μπορεί αν συμβεί. Αφήστε όμως κατά μέρους αυτό το άσχημο αίσθημα και πάρτε μέρος στη χαρά των φίλων σας. 4. Κάντε μικρά δωράκια στους φίλους σας που ξέρετε ότι θα τους φτιάξουν τη διάθεση. Σε μία δύσκολη μέρα ή μία δύσκολη στιγμή ακόμα και μία ζεστή σοκολάτα ή ένα κουτί με σοκολατάκια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. 5. Γυρίστε το χρόνο πίσω. Πολλές φορές είναι δύσκολο να συναντήσεις τους φίλους σου, ειδικά όταν εκτός από τη δουλειά οι υποχρεώσεις είναι και οικογενειακές. Κάποιες φορές καλό θα ήταν να ξεχνιέστε και να τα κάνετε όλα πιο εύκολα, όπως όταν ήσασταν παιδιά.

More for you

 
 

Don't Miss