Οι κυριότερες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Οι κυριότερες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας

Το σεξ εκτός ότι είναι η ισχυρότερη ανθρώπινη ορμή, είναι και μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του ανθρώπου. Εξάλλου εκτός από τα δελφίνια είμαστε το μοναδικό είδος που κάνει σεξ για ευχαρίστηση. Είναι μια πολύπλευρη διαδικασία που συνδέεται με σωματική και ψυχολογική ικανοποίηση και γι αυτό είναι λογικό να προκύπτουν και πολλά προβλήματα. Ένα από τα συχνότερα είναι η στυτική δυσλειτουργία και αφορά 3 στους 10 άντρες. Και ενώ κάποτε το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας ήταν θέμα ταμπού, πλέον η επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις και να βοηθήσει. Παρακάτω θα μάθετε τις κυριότερες αιτίες του προβλήματος.

Κατάθλιψη

Ο εγκέφαλος είναι η πιο ερωτογενής ζώνη. Η σεξουαλική διέγερση ξεκινά από τον εγκέφαλο και μετά από τα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Η κατάθλιψη λοιπόν μπορεί να αμβλύνει την επιθυμία και να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Επίσης πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης μπορεί να επηρεάσουν τη στύση και να καθυστερούν τον οργασμό.

Διαβάστε επίσης: Άλλο κατάθλιψη και άλλο θλίψη

Αλκοόλ

Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι το αλκοόλ μας φτιάχνει τη διάθεση, όμως σε μεγάλες ποσότητες δυσκολεύει την ολοκλήρωση της πράξης. Συγκεκριμένα το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη στύση, αλλά τα αποτελέσματα συνήθως είναι προσωρινά. Τα καλά νέα είναι ότι η μέτρια κατανάλωση ένα με δυο ποτηράκια μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία και δεν προκαλεί στυτική δυσλειτουργία.  

Φάρμακα

Τα φάρμακα που υπάρχουν στο ντουλάπι σας μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση στην κρεβατοκάμαρα. Αν και μπορεί να παίρνετε φαρμακευτική αγωγή για πολλά θέματα, όπως για την πίεση, την καρδιά, τον πονοκέφαλο, ωστόσο σε καμία περίπτωση μη τα σταματήσετε χωρίς να το συζητήσετε με το γιατρό σας.

Στρες

Το στρες μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πολλές, για αυτό όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουν τρόπους χαλάρωσης και να αναζητούν επαγγελματική βοήθεια όταν χρειάζεται.  

Ανησυχία

Όσοι ανησυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουν στο κρεβάτι, τόσο δυσκολεύονται στην πράξη. Η ανησυχία, φέρνει φόβο ο οποίος μπορεί να ευθύνεται για τη στυτική δυσλειτουργία και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Επιπλέον κιλά

Τα περιττά κιλά μπορεί  να επηρεάσουν την σεξουαλική απόδοση και να μειώσουν την αυτοεκτίμηση. Επιπλέον, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, ανδρική ορμόνη, η οποία είναι σημαντική για τη σεξουαλική επιθυμία και την στύση. Το υπερβολικό βάρος συνδέεται επίσης με υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss