Ο life coach μας εξηγεί τον τρόπο για να είμαστε παραγωγικοί

Δημήτρης ΤσέλιοςΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο life coach μας εξηγεί τον τρόπο για να είμαστε παραγωγικοί

Δύο λόγια για τη διαχείριση χρόνου: Ξεχάστε την. Το να είναι κανείς πολυάσχολος χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές ως δικαιολογία για να αποφύγει τις πολύ σημαντικές, αλλά άβολες ενέργειες που πρέπει να κάνει. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε περισσότερα είναι κάνοντας λιγότερα.

Το να απασχολείστε λιγότερο με άσκοπη δουλειά ώστε να μπορείτε να εστιάζετε σε πράγματα που είναι πιο σημαντικά για σας, ΔΕΝ είναι τεμπελιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να το αποδεχτούν αυτό το γεγονός, γιατί ως κοινωνία έχουμε την τάση να επιβραβεύουμε την προσωπική θυσία αντί για την προσωπική παραγωγικότητα.

Λίγοι άνθρωποι επιλέγουν να μετρήσουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους και έτσι μετρούν την προσφορά τους σε χρόνο. Περισσότερος χρόνος ίσον περισσότερη προσωπική αξία και περισσότερη επιβεβαίωση τόσο από προϊσταμένους όσο και από τον περίγυρο.

Επικεντρωθείτε στο να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί αντί για απασχολημένοι και αποδοτικοί.

Ποιά είναι η διαφορά της Αποτελεσματικότητας από την Αποδοτικότητα;

Αποτελεσματικότητα σημαίνει να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  που σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας. Αποδοτικότητα είναι να εκπληρώνετε μία συγκεκριμένη αποστολή (είτε είναι σημαντική είτε όχι) με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο για εσάς ή τον εργοδότη σας.

Δύο αλήθειες που πρέπει να θυμάστε είναι:

1.Το να κάνετε κάτι ασήμαντο καλά, δεν το κάνει σημαντικό

2.Το ότι μία δουλειά χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκπληρωθεί δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα σημαντική.

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss