Συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε την πεθερά σας

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε την πεθερά σας

Ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες υπάρχουν τα πεθερικά που μπορούν να μας κάνουν να χάσουμε τον έλεγχο. Μια κουβέντα από την πεθερά μας και μας βγάζει από τα ρούχα μας, θέλουμε να ξεστομίσουμε διάφορες κουβέντες, αλλά είμαστε κυρίες και συγκρατιόμαστε. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις που οι σχέσεις είναι άψογες, αλλά αποτελούν εξαιρέσεις. Επειδή όμως οι ισορροπίες είναι λεπτές και οι εντάσεις σε μια σχέση μπορεί να αποβούν μοιραίες, διαβάστε μερικές τεχνικές για να έχετε τον έλεγχο τις δύσκολες στιγμές.

Όσο και αν θέλετε να τα αποφύγετε, δεν μπορείτε. Ο λόγος γίνεται για τα οικογενειακά τραπέζια, όπου συναντιέστε με την πεθερά και αρχίζει τα παράπονα και τις μπηχτές: «Μα δεν σας βλέπουμε καθόλου» «Πολύ αδύνατο τον έχεις τον γιό μου» και άλλες παρόμοιες κουβέντες που σας βγάζουν εκτός ελέγχου. Η υπομονή είναι το κλειδί. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αντιμετωπίστε την κατάσταση με ψυχραιμία. Αν χρειαστεί ζητήστε συγνώμη και βγείτε λίγο έξω, η αλλαγή περιβάλλοντος θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε την ένταση και να ηρεμήσετε.

Μπορεί να βλέπετε την πεθερά σας κάθε μέρα μέχρι μια φορά το μήνα ή και λιγότερο. Δεν έχει σημασία, γιατί όποτε βρισκόσαστε η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Μια γνωστή τεχνική που βοηθάει να διώξετε την ένταση, είναι να μετρήσετε μέχρι το δέκα. Σε κάθε αρνητικό σχόλιο της πεθεράς σας, προσπαθήστε να φανείτε ψύχραιμες και αρχίστε το μέτρημα.

Εάν δεν αντέχετε άλλο να την ακούτε να λέει όλο τα ίδια και τα ίδια, δεν έχετε παρά να αλλάξετε θέμα. Αν ξεκινήσει τη συζήτηση με τα αγαπημένα της θέματα όπως «¨Εγώ πότε θα γίνω γιαγιά;» ή «Μένετε πολύ μακριά μου» και άλλες φράσεις που μόνο αμηχανία δημιουργούν, τότε βρείτε έναν επιδέξιο τρόπο και αλλάξτε θέμα.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση όλα να πηγαίνουν πολύ καλά, μέχρι το επιδόρπιο όπου μια κουβέντα της τελευταίας στιγμής σας φέρνει σε αμηχανία ή σας δημιουργεί εκνευρισμό. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε τη διάθεση σας, απλά αντιμετωπίστε την κατάσταση με ένα νεύμα ή ένα απλό χαμόγελο. Και να θυμάστε πως ότι και να σας πουν τον τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς ως ζευγάρι.

More for you

 
 

Don't Miss