Ξεπερνώντας την απιστία: πώς να εμπιστευτείς ξανά έναν άντρα

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ξεπερνώντας την απιστία: πώς να εμπιστευτείς ξανά έναν άντρα

Όταν δυο άνθρωποι δημιουργούν σχέση ή αποφασίζουν να παντρευτούν, έχουν σαν κοινό στόχο να ζήσουν μαζί για πάντα. Αυτό όμως το όνειρο συχνά αποτυγχάνει για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι ότι οι άνθρωποι γίνονται ευάλωτοι και παραστρατούν. Και τότε προκύπτει μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία, η απιστία. Οι αρνητικές συνέπειες αυτού του γεγονότος επηρεάζουν ψυχολογικά και τις δυο πλευρές, όμως το θύμα είναι εκείνο που πρέπει να αντιμετωπίσει και να αποδεχτεί αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Και όπως καταλαβαίνετε το πρώτο που χάνεται είναι η εμπιστοσύνη. Ο απατημένος δεν μπορεί να εμπιστευτεί ξανά και δυσκολεύεται να προχωρήσει τη ζωή του.

Πώς θα εμπιστευτείτε ξανά μετά από μια απιστία;

Καταρχάς πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι το μέλλον σας είναι διαφορετικό από το παρελθόν σας. Ακριβώς επειδή έχετε πληγωθεί πριν λίγο καιρό, δεν σημαίνει ότι θα πληγωθείτε ξανά. Επίσης, αν επικρατεί ένα μοτίβο συμπεριφοράς ή μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από το παρελθόν, ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια νέα αρχή. Φανταστείτε ότι έχετε μαζί σας μια τσάντα και όσο προχωράτε συλλέγετε όλο και περισσότερες πέτρες. Πώς πιστεύετε ότι θα νιώθετε αν μεταφέρετε όλες αυτές τις πέτρες; Κουρασμένες, έτσι δεν είναι; Τι θα συμβεί όμως αν αδειάσετε τη τσάντα σας; Θα νιώσετε ελαφρύτεροι. Το ίδιο ισχύει και με τα δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος.

Το βασικό είναι τι θέλετε εσείς οι ίδιες. Άρα ένας από τους λόγους που μπορεί να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τους άλλους είναι γιατί το σκέφτεστε. Ό,τι πιστεύετε αυτό και προσελκύετε. Ένας καλός τρόπος για να μπορείτε να αντιληφθείτε τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό σας είναι να γράψετε σε ένα χαρτί: «Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους γιατί….» και να συμπληρώσετε το κενό. Μόλις κατανοήσετε τις πεποιθήσεις σας, θα μπορέσετε και να τις αλλάξετε.

Ένα άλλο μυστικό είναι να αρχίσετε να εμπιστεύεστε και πάλι τον εαυτό σας. Όταν δυσκολεύεστε να πιστέψετε τους άλλους, είναι συνήθως επειδή δεν εμπιστεύεστε εσάς τους ίδιους. Γράψτε μια λίστα με όλες τις σωστές αποφάσεις που έχετε πάρει στο παρελθόν και θα διαπιστώσετε ότι έχετε σωστή κρίση. Το κλειδί είναι να πιστέψετε στις δυνατότητές σας και ότι μπορείτε να τα βγάλετε πέρα και μόνες σας.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μερικές φορές όλοι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από υποστήριξη για να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Γι αυτό και είναι σημαντικό να μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια αν νιώσετε ότι τα χρειάζεστε. 

More for you

 
 

Don't Miss