4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το στοματικό σεξ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το στοματικό σεξ

Πριν μερικά χρόνια το στοματικό σεξ ήταν θέμα ταμπού για την κοινωνία, αλλά πλέον αυτό έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Τώρα πια το στοματικό σεξ συζητιέται σχεδόν παντού, στην τηλεόραση, στα περιοδικά και στις συζητήσεις μεταξύ φίλων. Και ενώ το στοματικό σεξ μπορεί να αποτελεί μια ευχάριστη και υγιής πράξη μεταξύ των ενηλίκων, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε και όταν τα μάθετε μπορεί να σας εκπλήξουν.

 

  1. Το στοματικό σεξ συνδέεται με καρκίνο του λάρυγγα

Καρκίνος; Κι όμως μπορεί να σας συμβεί. Δεν είναι φυσικά το στοματικό σεξ που προκαλεί καρκίνο αλλά ο ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων  (HPV), ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο κατά τη σεξουαλική επαφή. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The New England Journal of Medicine το 2007, έδειξε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του στοματοφάρυγγα είχαν όσοι έκαναν στοματικό σεξ με πολλούς και διαφορετικούς συντρόφους.

Διάβαστε επίσης: Τι να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό

  1. Το στοματικό σεξ βελτιώνει τις σχέσεις των ενηλίκων

Το στοματικό σεξ προκαλεί άγχος σε κάποια ζευγάρια, όμως στα περισσότερα ενισχύει την οικειότητα. Σε πολλές σχέσεις λειτουργεί ως δυναμωτικό και μπορεί να φέρει πιο κοντά το ζευγάρι.

  1. Οι άντρες προσφέρουν στοματικό σεξ το ίδιο συχνά με όσο το λαμβάνουν

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, οι άντρες προσφέρουν στοματικό σεξ στις γυναίκες όσο συχνά οι γυναίκες το προσφέρουν σε εκείνους. Πιο συγκεκριμένα όσοι είναι 30-39 ετών το κάνουν σε ποσοστό 69% σε σύγκριση με 59% των γυναικών.

  1. Το στοματικό σεξ είναι κοινό φαινόμενο μεταξύ των εφήβων

Πολλοί έφηβοι έχουν βιώσει το στοματικό σεξ πριν το κολπικό. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν το βλέπουν ως κάτι επικίνδυνο, παρόλο που όπως αναφέραμε παραπάνω υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων.

More for you

 
 

Don't Miss