Πώς η υπερβολική αγάπη μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πώς η υπερβολική αγάπη μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας

Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη. Αποτελεί το απαραίτητο συστατικό για να νιώθουμε ζωντανοί και ευτυχισμένοι. Συμβαίνει όμως κάποιες φορές η αγάπη ηθελημένα ή αθέλητα να εκδηλώνεται σε υπερβολικό βαθμό και να ρυθμίζει τη ζωή των ανθρώπων. Και η αλήθεια είναι ότι όσο όμορφο είναι να σε αγαπούν, άλλο τόσο ανεπιθύμητη μπορεί να γίνει η υπερβολική αγάπη. Τυγχάνει πολλές φορές όταν ερωτεύεστε να χάνετε τις ισορροπίες και η αγάπη που νιώθετε να δημιουργεί προβλήματα στη σχέση σας. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Απομακρύνεστε από τους φίλους σας. Όλος ο κόσμος κινείται γύρω από εκείνον. Πλέον δεν σας ενδιαφέρει να δείτε τους φίλους σας και αφήνετε στην άκρη την κοινωνική σας ζωή. Εκείνος είναι ο σύντροφός σας και ο φίλος σας. Στη πραγματικότητα όμως η έλλειψη φίλων προκαλεί προβλήματα στη σχέση σας, γιατί εκείνος νιώθει ότι πνίγεται.

Λέτε συνέχεια ναι. Τον αγαπάτε τόσο πολύ που δεν θέλετε αν του χαλάστε χατίρι. Το αποτέλεσμα; Φτάνετε σε ένα σημείο που καταπιέζετε τα δικά σας θέλω και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο τέλος να ξεσπάσετε, εκφράζοντας θυμό.

Διαβάστε επίσης: 6 μικρά πράγματα που σημαίνουν πολλά για εμάς τις γυναίκες

Τον έχετε εξιδανίκευσει. Είναι πολύ όμορφο να θαυμάζετε το σύντροφό φας, όμως εδώ κρύβεται μια παγίδα. Όσο ανεβαίνει στα μάτια, τόσο μπορεί να μειώνεται η αυτοπεποίθησή σας μέχρι που σταματάτε να πιστεύετε στις δυνατότητές σας. Μπορεί να τον θαυμάζετε όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζετε και εσείς τα καλύτερα.

Νιώθετε ευτυχισμένη μόνο όταν βρίσκετε κοντά του. Σας γεμίζει τόσο πολύ που μόνο όταν είστε δίπλα του αισθάνεστε πραγματικά χαρούμενη. Αν όμως βασίζετε την ευτυχία σας μόνο σε εκείνον, υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτείτε. 

Η υπερβολική αγάπη είναι πολλές φορές κτητική και απαιτεί αποκλειστικότητα. Πόσο όμως μπορεί κανείς να αντέξει τον κοινωνικό αποκλεισμό; Κατά πάσα πιθανότητα πίσω από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά κρύβονται ανασφάλειες που μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss